PC a decis: Nu va vota un Guvern cu UDMR ÅŸi PD

Partidul Conservator îi solicită premierului Călin Popescu Tăriceanu să prezinte un Guvern „considerabil restrâns ca pondere”, care să nu includă PD ÅŸi UDMR în formula sa, în caz contrar, parlamentarii PC vor respinge la vot noul Executiv, a anunÅ£at, duminică, la finalul Biroului Politic al PC, preÅŸedintele conservator, Dan Voiculescu

„Noi suntem de acord cu un guvern monocolor liberal, fără PD ÅŸi UDMR”, a declarat liderul PC, precizând că decizia de a nu spijini un guvern din care să facă parte ÅŸi UDMR a fost luată după ce mai multe filiale ale partidului au cerut ca PC să nu susÅ£ină un astfel de Cabinet.

Voiculescu a precizat că formaţiunea pe care o conduce va lupta împotriva şantajului politic între PNL şi UDMR, respectiv PD şi PLD, recomandăndu-le cetăţenilor ţării să facă la fel.

„Trebuie să terminăm odată pentru totdeauna în România cu ÅŸantajul politic. Mă refer la negocierile care au avut loc ÅŸi încă mai au loc între PNL ÅŸi UDMR, între PD ÅŸi PLD. Toate negocierile politice se bazează pe ÅŸantaj. Åži noi dorim ca ÅŸantajul să se termine”, a opinat conservatorul.

Dan Voiculescu a mai afirmat că PC nu va susţine proiectele noului guvern dacă printre ele nu se regăsesc şi solicitărilor conservatorilor. Astfel, potrivit acestuia, pe conservatori îi intereseză nivelul de trai din România şi doresc sprijinul familiei, al educaţiei şi al bisericii.

ÃŽn ceea ce priveÅŸte zvonurile potrivit cărora PC ar fi negociat intrarea la guvernare, Voiculescu a spus: „ÃŽn urmă cu câteva luni de zile, premierul ne-a invitat la guvernare. A discutat cu mine ÅŸi m-a întrebat dacă aÅŸ fi de acord să intrăm în noua structură de guvern. Åži am spus ‘Nu’. Nu am purtat niciun fel de negocieri pentru intrarea la guvernare. Am refuzat orice fel de negociere”

Adauga un comentariu

*