Vesti bune pentru drumurile Onestiului

Pentru una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta municipiul de pe Trotus, starea drumurilor nationale care leaga Onestiul de orasele Adjud, Bacau si Comanesti, incepe sa se contureze o solutie pozitiva.

Un semnal optimist in acest sens a fost transmis recent de la Bucuresti de senatorul Ioan Aron Popa, care a incercat demersuri pentru reabilitarea drumurilor nationale Adjud – Onesti (DN 11 A) si Onesti – Comanesti (DN 12). “Din informatiile pe care le-am primit de la Ministerul Transporturilor, se pare ca, anul acesta, cele doua tronsoane de drum vor fi finalizate – ne-a declarat senatorul Ioan Aron Popa. De asemenea, va fi reabilitat si drumul national Onesti – Bacau (DN 11)”.

Euro pentru portile orasului

Declaratiile senatorului onestean sunt confirmate si de un proiect initiat de primarul Emil Lemnaru, prin care mai multe portiuni din DN 11 si DN 11A vor fi transferate in administrarea Ministerului Transporturilor. Proiectul, care a si fost aprobat de consilierii locali, la ultima sedinta a legislativului local, a fost motivat prin investitiile mari care urmeaza sa se faca pe aceste sectoare de drum, pe care bugetul Onestiului nu le poate suporta. Este vorba de tronsoanele de drumuri de la intrarea in Onesti, care insumeaza peste 14 kilometri, unde se vor realiza investitii de 10 milioane de euro, din fonduri gestionate de Ministerul Transporturilor. Cel mai important obiectiv este pasajul CFR subteran de la iesirea din Onesti catre Bacau.

Infrastructura, cheia dezvoltarii

Problema drumurilor are o legatura directa cu situatia economica a municipiului Onesti si, in general, cu economia Vaii Trotusului si a judetului Bacau. Situatia drumurilor a fost pusa pe tapet si la cele doua manifestari organizate de senatorul Ioan Aron Popa, forumul “Onestiul, incotro?”, de anul trecut, si seminarul “Integrarea in Europa – sansa si provocare pentru economia onesteana”, desfasurat recent, in prezenta ministrului Economiei si Comertului, Varujan Vosganian. Cu ocazia ultimului eveniment, primarul Emil Lemnaru a solicitat sprijin in privinta drumurilor, atat de la ministrul Varujan Vosganian, cat si de la senatorul Ioan Aron Popa, mai ales ca acesta din urma detine acum o functie importanta in Parlament, aceea de presedinte al Comisei de buget-finante din Senatul Romaniei.

„Este vorba de tronsoanele de drumuri de la intrarea in Onesti, care insumeaza peste 14 kilometri, unde se vor realiza investitii de 10 milioane de euro”

Florin T|NASE

Comentarii

  1. Ce sanse sunt ca drumul Onesti-Manastirea Casin sa fie practicabil?!

Adauga un comentariu

*