CULMEA NESIMTIRII: Stavarache, sotia si cumnatul, in Tenerife cu furnizorii CET

Romeo Stavarache a fost in Tenerife cu reprezentantul firmei m+v Zander, care a castigat licitatia pentru grupul de cogenerare de la la CET! Acuzatia i-a fost adusa public, in sedinta de joi a Consiliului Local, de catre consilierul conservator Petru Munteanu. Iata dialogul dintre cei doi: Petru Munteanu: „Domnule primar, va rog sa ne spuneti daca ati fost intr-o excursie in Tenerife, cu sotia, cu cumnatul dumneavoastra si cu un oarecare domn Stanescu, reprezentantul firmei care a castigat licitatia pentru grupul de cogenerare de la CET”.
Primarul Stavarache: „Am fost, intr-adevar, in Tenerife, cu sotia si cumnatul, dar nu cunosc nici un domn Stanescu, in avion au fost aproape 40 de persoane din Bacau, chiar credeti ca-i cunosc pe toti bacauanii?”
Petru Munteanu: „Pai, domnul Stanescu nu e bacauan, e din Bucuresti si-a fost cu dumneavoastra in excursia aceea. Chiar nu-l cunoasteti?”
Primarul: „Nu, am mai spus-o si repet, nu-l cunosc”.
In ce ne priveste, nu putem dovedi daca primarul il cunostea sau nu pe acel domn Stanescu, dar s-a nascut in noi intrebarea: Sa fi fost chiar o simpla coincidenta prezenta in acelasi grup a primarului si a reprezentantului firmei care castigase licitatia de la CET?

Promovare cu iz de interes bine platit

stavaracheInvestitia in grupul de cogenerare de la CET Bacau valoreaza 10 milioane de euro. Din balbaielile administratiei locale nu am reusit sa aflam cat vor plati de fapt bacauanii pentru aceasta gaselnita. In ciuda declaratiilor lui Vasile Muntenita, director general in Ministerul Administratiei si Internelor, care a venit in Bacau sa tamaieze firma germana m+v Zander in fata ziaristilor. In fata intrebarilor, oficialul a recunoscut ca bacauanii nu vor plati mai putin pe gigacalorie. Dimpotriva, ne putem astepta la scumpiri. Pe de alta parte, Bacaul mai are nevoie de zeci de milioane de euro pentru reabilitarea retelelor de transport al agentului termic si apei calde. Despre aceste nevoi nu s-a spus nimic. Primarul Stavarache, directorul general Muntenita, Guenter Schneider, directorul general al firmei m+v Zander din Germania (castigatoarea licitatiei la CET) si Anto Filipovic, conducatorul filialei bacauane a firmei sus-amintite, s-au intrecut in a laudat cogenerarea ca solutie miraculoasa. Pentru ce? Poate pentru a face rost de comisioane grase.

De ce este primarul Stavarache suspect?

1. A promovat o solutie tehnica fara mari efecte benefice pentru bacauani.
2. Firma mv Zander nu are experienta in lucrari de asemenea anvergura.
3. Proiectul din bacau este primul din Romania de acest gen, deci noi suntem cobai, sau fraieri.
4. Pretul de 10 milioade de euro este considerat de specialisti exagerat, in conditiile in care cogenerarea nu va asigura dect 20 la suta din productia CET.
4. Romeo Stavarache, sotia, cumnatul (nimeni altul decat unul dintre directorii CET) se duc in Tenerife, culmea, in acelasi avion cu seful firmei m+v Zander

Alta vrajeala: Spitalul Municipal

Probabil ca primarul Romeo Stavarache vrea atat de insistent sa construiasca la Bacau Spitalul municipal pentru a avea unde sa-si trateze migrenele produse de „contrele” consilierilor de cate ori se pune in discutia Consiliului Local o problema legata de acest obiectiv de investitii, atat de des adus in prim-plan. Joi, in ultima sedinta a Consiliului Local dinaintea Pastelui, punctul 10 al odrdinii de zi a aprins imediat spiritele. Primarul propusese, la acest punct, aprobarea documentatiei tehnico-economice – faza SF – pentru obiectivul de investitie Spitalul Muncipal. Primul care a contrat a fost consilierul PSD George Bogatu: „Noi vom vota impotriva acestui proiect de hotarare, pentru ca pana acum am tot votat de vreo zece ori propuneri privind acest proiect si pana acum nu s-a miscat nimic, nici macar nu stim daca acest spital, care va fi construit cu banii nostri, ai bacauanilor, va fi al comunitatii sau al Ministerului Sanatatii. Cred, domnule primar, ca va va expira mandatul si tot nu va fi sapata groapa pentru temelia acestui spital”. A sarit si consilierul Petru Munteanu: „Deocamdata stim doar ca Ministerul Sanatatii a spus ca n-are bani si a pasat finantarea constructiei pe umerii bacauanilor. O sa se intrebe oamenii daca acest proiect va fi finalizat cu adevarat sau daca e doar un slogan electoral”. In cele din urma, insa, si acest fierbinte punct 10 a fost aprobat de consilieri, cu 13 voturi „pentru”, 3 voturi „contra” si 4 abtineri.

Al. STOLIAN

Comentarii

  1. UN LOCUITOR a zis:

    BAI SUNTETI CULMEA….DA ZBOARA-SI SI CU PARAPANTA
    ASTA NE DOARE PE NOI.DACA DOVEDITI CA A LUAT BANI
    PUBLICI PENTRU CINE NU TREBUIA SA MEARGA,
    SPARGE-L, DACA NU , TREBUIE SA NE GANDIM CA POATE
    O FI FOST VREO LEGE CARE I-A DAT VOIE.

    admin: stimate domnule UN LOCUITOR sau Euroconcitadinu, Icsulescu, Igreculescu, E Omar sau cum mai semnati, daca gasiti legea care ii permite dlui primar sa se plimbe in tenerife cu sotia, cumnatul si reprezentantii firmei careia CET (adica primaria, consiliul local, respectiv NOI BACAUANII) ii vor plati 10 MILIOANE EURO, va rugam sa ne-o transmiteti si noua.

  2. Mihai Gherman a zis:

    Domnule admin, prezentati va rog o chitanta prin care primarului Stavarache i s-a achitat, de catre reprezentantul firmei germane, contravaloarea vacantei in Tenerife. Pana nu prezentati aceasta chitanta, toate afirmatiile nu sunt decat speculatii penibile, trase de par. SI, sper ca nu ma veti cenzura daca il voi cita pe unul din mentorii social – democratilor bacauani, l-am numit aici pe cel cunoscut sub titulatura Miky Åžpagă (Åžerban Mihăilescu, lider PSD) – „Ciocu’ mic!”

    Deci, astept chitanţa, pentru o minima credibilitate a acuzatiilor pe care le faceti.

  3. UN LOCUITOR a zis:

    VA MULTUMESC PTR OPORTUNITATE, DECI SA INTELEG
    CA DACA AM O ALTA PARERE FATA DE A DVS.NU SUNT
    ,,NOI BACAUANII”??? DLE M-AM SATURAT CA TOT
    VREA UNUL,ALTUL SA ARATE CA STAVARACHE ,BA E..BA..NU E..
    CA SA VA LINISTESC NICI EU N-AM FOST DE ACORD
    IN UNELE PRIVINTE CU CEEA CE I S-A FACUT LUI
    DMNU’ SECHE. SI DIN ACEST MOTIV NU SUNT DE ACORD NICI CU CE SE FACE PTR PRIMARUL ASTA.
    EXISTA UN PROVERB TELEORMANEAN CARE ZICE
    ,,ESTE DE AJUNS O MACIUCA LA UN CAR DE OALE”.
    ESTE TOTUSI O PARERE , ATI INVENTAT DVS O ALTA CONSTITUTIE, N/ AM DREPTUL SA/MI EXPRIM LIBER O PARERE///////SUNTETI ,SA MA SCUZATI, STUPID.

  4. Un cititor a zis:

    Nu credeti ca astfel de anchete ar trebui sa ajunga si in presa centrala? Sa se vada si pe la Bucuresti ce face „onestul” domn Stavarache, care pozeaza in cel mai corect administrator de oras. Si cel mai ineficient.

  5. Pa ei, pa ei… de misei.
    Pentru „un locuitor” . Trimite unui prieten articolulu prin e/mail

  6. UN LOCUITOR a zis:

    DA SA VEDETI UNDE ERA MECCA ROMANEASCA, LA BUCURESTI.N-AU AIA DESTULA MIZERIE IN PRESA
    SA MAI DAM SI DE LA NOI…..CRED CA E SUFICIENT.
    DLOR AM SPUS SI AM SA MAI SPUN LIPSA ACESTUI PRIMAR ESTE ACEEA DE A NU AVEA DARUL DIALOGULUI
    CU MASA MARE IN REST CRED CA ESTE GENUL CARE
    TACE SI FACE,MULT ,PUTIN, O SA VEDEM.EU DACA AS
    FI IN LOCUL LUI MI-AS INCHEIA SAPTAMANA DE
    LUCRU CU O CONFERINTA DE PRESA DE CEL PUTIN 2 ORE,UNDE SA AM TARIA SA IAU SI LAUDE DAR SI
    BOBARNACE CONFORM DEMOCRATIEI.CAM ASTA II SCAPA
    RESTUL CRED CA SE DATOREAZA TINERETII,EXPERIENTA O CAPETI CU VARSTA SI EU
    SI ZIARISTII SI PRIMARII SI DULGHERII
    SI MINERII SI ORI CARE ALTA ENTITATE PAMANTEANA.

  7. o cititoare a zis:

    UN PAPA LAPTE, SI CU ASTA AM SPUS TOT.

  8. STAVARACHE A DAT DE GUSTUL PUTERII.INDIFERENT CINE I-A PLATIT EXCURSIA TOT DA PROST PENTRU BACAUANI. SUNT ATATEA PROBLEME DE REZOLVAT, DA CE CE SA NU FACEM INTAI O EXCURSIE IN TENERIFE SA NE RELAXAM SI SA NE EXPUNEM MUTRA POCITA LA SOARE? FRAIERII MAI POT ASTEPTA.E O BOALA A PUTERII PROST INTELESE IN ROMANIA PE CARE O IAU TOTI AJUNSI IN FUNCTII.

  9. saracutu, ce-aveti cu cumnatelu dlui primar?…

  10. sa traiti bine, domn’ primar, nu va lasati intimidat de scriu ziaristii

Adauga un comentariu

*