Romania-Luxemburg 3-0, Bulgaria – Albania 0-0(!), Slovenia -Olanda 0-1

Romania a invins la pas Luxemburgul intr-o atmosfera deosebita la Piatra-Neamt. Surpriza a venit de la Sofia, unde Bulgaria nu a putut depasi Albania (0-0). .
Repriza secunda

Cosmin Contra majoreaza in minutul 50, dupa o actiune personala in urma careia a strapuns linia defensiva.

Bulgaria s-a impiedicat! 0-0 cu Albania! Un meci infernal, in care bulgarii au avut o bara si au trimis 19 suturi spre poarta! Vestea este primita cu entuziasm de publicul de pe stadionul Ceahlaul… si nu numai… Romania este in acest moment pe primul loc al grupei!

Ultima jumatate de ceas este rezervata spectacolului – romanii incearca sa multumeasca publicului din Piatra Neamt – Zicu rateaza dupa un nou numar personal, Mutu da tircoale careului, a aparut si Marica.

O seara reusita pentru Romania, avind in vedere si rezultatul de la Sofia – pentru suporteri, este mult mai interesant deja decit ultimele secvente ale intilnirii cu Luxemburg…

Marica inscrie pentru 3-0 in ultimul minut, deviind un sut pe spate al lui Goian.

Prima repriza

Pressing declansat de romani din primele minute. Luxemburg arata ca a evoluat – linia defensiva sta destul de departe de propria poarta, incercind sa incomodeze faza de constructie a tricolorilor.

Prima ocazie de poarta apare in minutul 7 – la o lovitura de colt, Goian reia cu capul, pe linga poarta. Mutu isi pacaleste adversarul direct si ii „fura” mingea (‘9), dar portarul iese la timp.

Situatiile „tricolorilor” devin din ce in ce mai bune, semn ca jocul s-a adaptat dupa un sfert de ora. Multe ocazii apar dupa recuperari rapide in jumatatea adversarului.

Minutul 25 aduce deschiderea scorului – Ianis Zicu inventeaza o pasa perpendiculara pe poarta, Mutu preia in careu si finalizeaza: 1-0.

Zicu apare la finalizare in minutul 35, insa executia sa de efect (bolta peste portar) este intuita de fundasii adversi care scot de pe linia buturilor.

Avancronica

Delegatia din Luxemburg a sosit la Piatra Neamt cu o atitudine neasteptat de optimista: „O sa vedeti ce v-am pregatit!” Insa presa din Luxemburg a publicat astazi o declaratie de alt gen a antrenorului: „Daca mergem sa atacam Romania, suntem inconstienti! Dupa mine, Romania este favorita grupei, chiar in fata Olandei!”

Distributia primului „11” tricolor este substantial modificata fata de jocul de la Rotterdam – Piturca a ales mai multi jucatori cu profil ofensiv.

4 modificari fata de jocul cu Olanda

Romania: Lobont – Contra, Tamas, Goian, Radu Stefan – Cocis, Radoi, Rosu – Zicu, Daniel Niculae, Mutu

Adauga un comentariu

*