Reclamatii impotriva directoarei Voicu de la „Henri Coanda”

Colegiul „Henri Coanda” Bacau, liceul celui mai mediatizat elev din Romania, Monica Gabor, este iar in atentia mass-media si a Inspectoratului Scolar Bacau. Intr-o sesizare primita la ISJ, directorul scolii, Nadia Voicu, este acuzata de nereguli administrative.

Si pe adresa redactiei noastre am primit o sesizare in care managerul colegiului este invinuit de trei lucruri.

Primul, ca si-ar fi insusit prin complicitate cu directorul adjunct ore de dirigentie, desi metodologia privind miscarea personalului didactic se interzice cumulul de functie (doar in cazuri exceptionale este posibil, cu aprobare de la ISJ).

Apoi, directoarea ar fi inclus in planul de scolarizare 2007-2008 patru clase mate-info cu profil intensiv confesional crestin ortodox pentru care nu exista o pozitie in nomenclatorul MEdC. Tot la capitolul „religie”, sunt puse sub semnul intrebarii fondurile prin care s-a inaltat capela scolii, in vreme ce „grupurile sanitare ale elevilor stau inchise din lipsa fondurilor necesare reparatiilor”.
Pentru a verifica daca cele sesizate sunt reale, o echipa ISJ va merge la „Henri Coanda” luni, 26 martie.

Contactata, directoarea Voicu sustine ca nu stie ce contine sesizarea pe adresa ISJ. Stie doar ca Manolache, profesor al colegiului, a anuntat ca a facut reclamatie la ISJ „si nu se lasa pana nu ma schimba din directorat. Se pare ca acest domn doreste foarte mult scaunul meu”.

In ceea ce priveste sesizarea venita pe adresa redactiei noastre, Nadia Voicu respinge acuzatiile. „La sfarsitul semestrului I ne-am confruntat cu doua situatii speciale. Atunci, numai timp de o luna, pentru a se putea incheia in bune conditii situatia scolara la doua clase, directorul adjunct Carmen Popa a luat o clasa, eu o clasa, ca suplinire. Conform statutului personalului didactic si atributiilor directorului, timp de o luna am dreptul sa decid orice suplinire”.

In privinta claselor mate-info intensiv ortodox, „colegiul nu are astfel de clase, s-a discutat in Consiliul de Administratie ideea unui parteneriat cu Biserica „Sf. Dumitru” Narcisa in ideea transformarii cabinetului de religie in paraclis, asa cum este la Liceul Economic”. Iar „ce s-a facut la capela, s-a facut prin donatii parintelul Plescau”.

Ovidiu Cojocaru, inspectorul scolar general, declara ca „in urma cu 10 zile am primit o sesizare la Inspectorat legate de chestiuni administrative din Colegiul „Hendi Coanda” Drept urmare am numit o comisie de cercetare, condusa de inspectorul scolar Liviu Botezatu, pentru a cerceta, incepand de luni, daca sesizarea este intemeiata. Deocamdata nu putem da mai multe da informatii pentru ca exista prezumtia de nevinovatie”.
Aida PULPAN

Comentarii

  1. Ilarie catalin a zis:

    directoarea asta s-a facut de ras in toaya tara atunci cand i s-a facut farsa de Daniel buzdugan de la radio 21 .a dovedit cat de proasta este Trebuia schimbata de atunci |

  2. pancescu emil a zis:

    Pana si Basescu a fost schimbat asta e mai tare decat el ,ii are pe toti la mana

  3. razvan a zis:

    :))=))

  4. Cine se crede asta?Poate am noroc si scap de ea

  5. un actual elev a zis:

    cea mai tzarank directuare k ea cik face bunuri in sc da tot de la noi ia banii andikpata

  6. o fosta eleva a zis:

    datimi si mie farsa cu buzdugan si cu taranka adresa mea e oanahol@yahoo.com tre sa fie tare

Adauga un comentariu

*