Vosganian: „Rafo trebuie să înceapă să funcÅ£ioneze”

Prezent la sfârşitul săptămânii trecute în Bacău pentru a participa, în calitate de vicepreşedinte regional al PNL, la o întâlnire cu liderii liberali din regiunea Nord Est, ministrul Economiei şi Comerţului Varujan Vosganian a declarat că funcţionarea rafinăriei Rafo este mai mult decât necesară pentru economia românească, informează corespondentul AMOS News.

„ÃŽntodeauna am afirmat că Rafo trebuie să funcÅ£ioneze. Este nevoie de această rafinărie pentru că are o cotă mare pe piaÅ£a de profil. Problema acestei rafinării este analizată acum la nivelul Ministerului de FinanÅ£e”, a afirmat Vosganian.

Ministrul Economiei şi Comerţului a mai adăugat că nu de aceiaşi părere este şi în privinţa Carom, societate ce face parte tot din platforma industrială o­neşti dar care se află acum în lichidare judiciară.Perioada de aproximativ opt luni în care Rafo nu a funcţionat a lăsat urme adânci şi în economia Bacăului. În perioada de funcţionare a rafinăriei o­neştene, în bugetul judeţului intrau, lunar, circa 125 de miliarde de lei vechi numai din accize.

Comentarii

  1. neaparat

Adauga un comentariu

*