Primarul din Dofteana sustine ca e santajat de PD

Comuna Dofteana a ţinut capul de afiş al presei locale la saptamana trecuta in urma unui incident in care ar fi fost implicat primarul Costica Asaftei, doi jurnalisti si cativa locuitori din zona. Evenimentele sunt descrise diferit de partile implicate, jurnalistii afirmand ca au fost loviti de edil, in timp ce acesta sustine un santaj politic din partea Partidului Democrat.

Costica Asaftei afirma ca a fost amenintat ca, daca nu intra in PD sau daca nu sustine anumite interese ale unor democrati in zona, va fi „tocat” intr-un ziar local. Luni seara, primarul afirma ca a fost victima unui complot pus la cale de ziaristi si politisti onesteni, care ar fi raspuns unor „comenzi” politice. in urma incidentelor care s-au desfasurat, Asaftei este acuzat ca i-ar fi agresat fizic pe cei doi ziaristi.

primar-asaftei.jpg„De mai bine de zece zile, doi ziaristi de la un ziar din Bacau ma tot agaseaza cu o o propunere jenanta, sa trec la PD, in caz ca nu o fac, voi suporta consecintele. Cei doi au venit chiar la mine acasa, la poarta mea si le-am spus ca am intrat in politica din 2001 in PSD si aici vreau sa mor. Ei bine, cei doi nu s-au aratat prea incantati de refuzul meu si au trecut la treaba. Aproape in fiecare zi, in ziarul lor, despre care am aflat ca e al PD-ului, eram tocat marunt, marunt”, explica primarul.

„Luni a fost ziua unui coleg din Primarie, ne-a invitat la un restaurant. Ne-am dus cu totii. Imediat au inceput sa circule zvonul ca o masina de la Circulatie a poposit in localitatate si sta pitita undeva, cu farurile stinse. Mi-am dat seama ca era un complot care ma viza. Totul parea pus la cale de un individ care a organizat flagrantul in urma caruia a fost demis seful Postului de politie.

Ei bine, aceasta persoana i-a anuntat pe cei de la ziarul cu pricina ca ma aflu in restaurant si beau. Le-am dejucat planul. Nu bausem nimic, pentru ca repet, nu beau, dar l-am rugat pe un vecin care nu bause nici el, sa se urce la volan. Nici nu a pornit bine motorul, ca au si aparut politistii. Au facut semn, soferul a oprit, l-au testat si am vrut sa plecam.

In acel moment, au aparut doua masini. Persoanele din ele s-au dat jos, un individ s-a apucat sa filmeze. Nimeni nu s-a recomandat ca este ziarist. M-am urcat in masina si am plecat, nu stiu ce s-a intamplat mai departe. Abia a doua zi am auzit ca a fost o altercatie”, declara primarul.

Cum a izbucnit altercatia? Ne spune viceprimarul comunei, Mircea Balcanu. „Noi am plecat pe jos de la restaurant. Am vazut lumea adunata, masini oprite, printre care si masina politiei. O fata, cu un aparat sau o camera, se tot straduia sa ajunga in fata. O fi alunecat, nu stiu ce s-a intamnplat, dar era prin sant. Era agitatie, se iscase un fel de altercatie, lumea era nemultumita ca se incerca sa se filmeze. Si pe mine m-au filmat.

Am depus imediat plangere la politie”, spune Mircea Balcanu, care respinge acuzatia ca ar fi lovit el pe cineva. „Eu am proteza, ma deplasez greu, de-abia ma misc”. Si totusi, ziaristii au fost agresati. De cine? Sta in sarcina politiei sa rezolve ecuatia.

Comisarul Alexa asculta de apelurile „anonime”

„in jurul orei 20.30, o persoanã fãrã identitate m-a sunat si m-a informat cã un om sub influenta bãuturilor alcoolice urmeazã sã se urce la volan. De aceea am trimis oamenii acolo. Acestia au fãcut semnalul de oprire, iar Ioan Avãdãnii, care conducea masina BC 04 AKY, a fost supus testului de alcoolemie. in acel moment au apãrut trei persoane care filmau si fotografiau. Imediat, in apropiere si-au fãcut aparitia viceprimarul Mircea Balcanu plus douã persoane, nemultumite de se intamplã.

A inceput apoi o altercatie intre cele douã grupuri. in urma verificãrilor s-a stabilit cã primarul nu a intervenit iar Avãdãnii nu era beat. Politistii au aplanat conflictul, iar agresatii au depus plangeri. Dosarul va fi trimis la Parchet”, a declarat pentru presa Stefan Alexa, seful Inspectoratului Judetean de Politie Bacãu.

Cum de s-a sesizat atat de usor Politia? Amintim ca, nu cu multa vreme in urma, comisarul Alexa sustinea ca nu raspunde „solicitarilor” telefonice, indiferent de cine este la celalalt capat al firului!

Comunicatul de presã al Politiei mentioneaza cã, dintr-un grup fãceau parte Stelian Ungureanu, Ramona Jitaru, Silviu Nunu si Silviu Ionel, din Dãrmãnesti, iar din celalat, Mircea Balcanu, Costica Iancu Ivan, si Daniel Harbu.

Intr-un comunicat de presa, PD neaga implicarea membrilor sai in acest conflict si solicita primarului din Dofteana retragerea declaratiilor la adresa PD.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*