Modificări Codul CNA: Televiziunile vor difuza imagini cu copiii dispăruţi

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a impus, în şedinţa de joi, televiziunilor să difuzeze în principalul jurnal de ştiri imagini şi anunţuri transmise de poliţie cu copiii dispăruţi în ultimele 24 de ore, decizia urmând să facă parte din Codul audiovizual.

Această decizie vine la scurt timp după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a cerut televiziunilor, fără să impună o decizie în acest sens, să difuzeze imagini cu copii dispăruţi care să ajute la găsirea acestora.

„Dacă putem să facem acest bine, de ce să nu îl facem? ÃŽi vedem zilnic la televizor pe Băsescu, Tăriceanu ÅŸi alÅ£i politicieni, dar nu putem difuza imagini cu copiii care dispar”, a explicat această decizie preÅŸedintele CNA, Ralu Filip.

Reglementarea va fi introdusă în Codul CNA, document modificat de instituţia care reglementează audiovizualul românesc. Ralu Filip a declarat că membrii consiliului au decis să ia această măsură în urma întâlnirii pe care au avut-o în ultima perioadă cu reprezentanţii poliţiei, în care au fost informaţi că anual, în România, dispar peste o mie de copii.

Codul audiovizual este o lege secundară din legea-cadru care se construieşte pe baza Legii audiovizualului. Codul audiovizual este întocmit de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului este definit ca autoritate publică autonomă, garant al interesului public în domeniul serviciilor de programe audiovizuale. Consiliul Naţional al Audiovizualului îşi exercită atribuţiile sub controlul parlamentului, căruia îi prezintă un raport anual de activitate.

Adauga un comentariu

*