Cafeneaua subiectelor – Un subiect tabu: Masoneria (2)

Continuam, reproducand intocmai limbajul ezoteric al cartilor despre Masonerie, pentru a nu diminua forta lui de sugestie:

Fratele initiat isi da seama ca asa-numitele sla simboluri si ritualuri nu sunt decat niste ochelari de cal, fabricati de intelepti pentru a perpetua idei de neinteles individului de categorie medie. Daca masonul poate descoperi singur ce anume adora ceilalti masoni, ajunge sa faca parte dintre ei. Fiecarui mason individual ii revine sarcina de a descoperi secretul Masoneriei. Masoneria nu le inculca altora adevarurile sale. Ea le declara o singura data, scurt si raspicat ; sau le insinuiaza, eventual, in mod obscur; sau intercaleaza un nor intre acestea si ochii pe care adevarurile i-ar putea orbi.

Acest rit (cel Scotian) ridica un colt al voalului, chiar si in Gradul de Ucenic – primul, al Lojei Albastre – declarand ca Masoneria consta intr-o adoratie. Fiecare Loja are un templu, Masoneria este adoratie. invatamintele ei actioneaza ca instructiuni religioase. Masoneria se autodeclara religie.

„Noi, masonii, nu avem nici un crez, nici o confesiune de credinta intr-o doctrina. Nu avem teologie. Nu avem ritual de adoratie. Nu avem simboluri religioase (ca intr-o biserica sau sinagoga). Simbolurile noastre sunt legate de caracterul relatiilor dintre oameni”. in Templul lor, masonii adora Marele Arhitect al Universului. Candidatul la Masonerie se roaga pentru a castiga admiterea in Loja Cereasca de Deasupra.

Masonul aspira spre Marele Adevar Comun tuturor religiilor, un Dumnezeu Unic, care este Tatal intregii omeniri.

Unul dintre scopurile Masoneriei este de a-i invata pe initiati cine anume este acest singur Dumnezeu. Masonii il considera pe Lucifer Zeu; ei cred in viata de dupa moarte. Exista un loc unde viata continua si dupa moarte, loc dobandit doar prin puritatea vietii. Soarele, Luna si Mercur continua sa fie cele Trei Mari Lumini ale Lojei Masonice (Osiris, Isis si Horus). Masonii propovaduiesc „adevarata cunoastere a Singurei Zeitati Supreme. Daca reflectezi, Frate, vei banui fara indoiala ca in aceste cuvinte se ascunde un anume inteles secret”. Publicul nu trebuie sa cunoasca adevarul despre acest zeu ascuns. Acesta poate fi Lucifer, cel cazut.

Masoneria este identica cu vechile Mistere, o succesoare a Misterelor Antice. Dumnezeu are 72 de nume cunoscute si un nume necunoscut omului. Suprema initiere isiaca are ca unic scop transmiterea acestui nume, care a constituit cuvantul. in primele trei grade, initiatul se situiaza, cu siguranta, foarte aproape de ritualurile isiace (de la zeita egipteana Isis). Sensul Masoneriei: spre Noua Era, folosind intelepciunea misticilor din Antichitate. in fiecare templu existau doua culte: unul pentru cetateanul de rand si un altul pentru cei ce fusesera initiati in adevaratele sensuri ale adoratiei: si anume ca zeul lor era in realitate Lucifer.

Noua Ordine Mondiala este scopul Masoneriei …

inteleaga fiecare ce vrea … Expresii incifrate, sibilinice, contradictorii, enigmatice, aiuritoare, mistice …

insa ultima propozitie mi se pare revelatoare …

Ovidiu GENARU

Comentarii

  1. domnule profesor,oare dumneavroasta nu faceti parte din aceasta lume ??? pe vremea cand erati profesor gandeati altfel.cu scuzele de rigoare un fost elev

Adauga un comentariu

*