Barcelona, ko pe propriul teren

Liverpool a invins Barcelona chiar pe Nou Camp cu doua goluri aduse de Bellamy si Riise, oamenii care au creat scandalul din cantonament. Catalanii deschisesera scorul prin Deco dupa doar un sfert de ora. Inter Milano incheie seria de victorii cu o remiza pe teren propriu cu Valencia. Chelsea si Lyon pleaca cu prima sansa in retur dupa egaluri obtinute la Porto, respectiv AS Roma.

FC Barcelona – FC Liverpool 1-2
Deco ’14 / Bellamy ’43, Riise ’74

Barcelona pierde dupa aproape patru ani un meci pe teren propriu in Europa. Ultima infrangere a venit in aprilie 2003 din partea lui Juventus. Deco a deschis scorul pentru spanioli, fructificand cu o lovitura de cap centrarea perfecta a lui Zambrotta.

Craig Bellamy a adus egalitatea cu doua minute inainte de pauza, profitand de o imensa greseala a portarului spaniol Victor Valdez care a intrat cu mingea in poarta la lovitura de cap a galezului. Bellamy a imitat o lovitura de golf in bucuria de dupa gol, amintind de incidentul din cantonament cand l-a lovit pe Riise cu o crosa de golf pentru ca acesta n-a vrut sa cante.

Catalanii au dominat meciul, Saviola ratand doua ocazii singur cu portarul cormoranilor, dar in minutul 74, tot Bellamy a pasat decisiv spre Riise care a catapultat balonul sub bara transversala a Barcelonei, punandu-si echipa in pole position pentru calificarea in sferturile de finala.

FC Porto – Chelsea Londra 1-1
Raul Meireles ’12 / Sevchenko ’16

Ucraineanul Andrey Sevchenko aduce un punct pentru Chelsea din deplasarea de la Porto, fosta formatie a antrenorului londonezilor, Jose Mourinho. Sevchenko a reusit golul sau cu numarul 58 in Europa.

FC Porto a disputat partida cu numarul 150 in Liga Campionilor si a inregistrat a 50-a infrangere in aceasta competitie.

Mourinho are si griji dupa acest joc. Capitanul echipei si al nationalei Angliei, John Terry a parasit terenul in minutul 8 din cauza unei accidentari la glezna. Terry abia revenise in echipa dupa o operatie la spate.

AS Roma – Olympique Lyon 0-0

Singurele sanse de gol ale celor doua echipe au venit din lovituri libere. In minutul 7, Juninho a lovit bara pentru ca in repriza secunda Francesco Totti sa fie de doua ori blocat de portarul oaspetilor Gregory Coupet.

Meciul a iesit in evidenta prin numarul cartonaselor galbene: 11 in total, opt pentru romani si trei pentru francezi.

Cristian Chivu n-a intrat in lotul gazdelor pentru acest joc din cauza unei mai vechi accidentari. El s-a intors la antrenamente dar antrenorul Luciano Spalletti n-a vrut sa forteze.

Internazionale Milano – CF Valencia 2-2
Cambiasso ’29, Maicon ’76 / Villa ’64, Silva ’86

Valencia a egalat de doua ori, de fiecare data cu suturi din afara careului de 16 metri al italienilor, pentru o remiza care ii aduce in avantaj in vederea calificarii.

Mijlocasul Esteban Cambiasso a deschis scorul cu o lovitura de cap, dar spaniolii au egalat in urma unei lovituri libere de la 25 de metri, transformata perfect de David Villa.

Cu 14 minute inainte de final fundasul brazilian Maicon a punctat pentru Inter dupa un un-doi cu Julio Ricardo Cruz, dar finalul partidei a apartinut Valenciei care a reusit egalarea in minutul 86. Silva a sutat la firul ierbii, surprinzandu-l pe Julio Cesar, brazilianul dintre buturile milanezilor.

La partida au asistat doar 22 de mii de spectatori, din cauza restrictiilor UEFA aplicate in urma problemelor de securitate aparute pe stadioanele din Italia.

Mansa secunda a acestor partide este programata pe 6 martie.

Adauga un comentariu

*