140 de miliarde investite la Piata Onesti

Inca o lucrare a fost terminata de curand la Piata agroalimentara din Onesti. Este vorba de parculetul amenajat in fata halei pentru comercializarea cartofilor si a pestelui, sector modernizat si el recent.

Platoul din fata halei a fost pavat, la copacii existenti s-au facut amenajari de protectie, iar in zona au fost amplasate o cismea si mai multe banci din lemn. La urmatoarea lucrare, care va incepe in curand, se va amplasa copertina din zona sectorului pentru cartofi, care va fi realizata din policarbonat, la fel ca si in celelalte 4 sectoare, modernizate in anii trecuti.

De circa 8 ani, Piata Onesti se afla intr-un imens proces de modernizare si extindere, bazat pe un proiect initiat de primarul Emil Lemnaru si de Neculai Doilet, directorul Administratiei Pietelor, Bazarului si Oborului, structura a executivului local.

Cele 5 sectoare din cladirea propriu-zisa a pietei au fost rand pe rand modernizate: s-a inceput cu halele pentru carne si branzeturi, s-a continuat cu modulele pentru citrice si radacinoase, iar la sfarsit s-a refacut sectorul pentru cartofi.

Pardoselile sau platformele, in suprafata de mii de metri patrati, au fost placate cu gresie, pavate sau betonate. in jurul cladirii principale s-au amplasat copertine din policarbonat, material care filtreaza razele solare si reduce efectul de sera, suprafata totala a acoperisurilor fiind tot de ordinul miilor de metri patrati. Sute de tarabe noi, din inox, au fost aduse in locul celor vechi, iar instalatiile electrice, sanitare si de apa au fost inlocuite in totalitate.

Comert european la Onesti

In acelasi timp, piata s-a si extins, aparand sectoare noi, cum ar fi platforma pentru sacrificarea mieilor si pentru comercializarea pepenilor, dar si un adevarat complex comercial, amplasat langa piata propriu-zisa, vizavi de sediul grupului de firme Onedil, sector care include 76 de chioscuri-tip.

„In 8 ani, s-au investit peste 140 miliarde de lei vechi in modernizarea pietei, si numai din fonduri proprii – ne-a declarat directorul Neculai Doilet. Practic, nu am stat deloc; imediat cum am terminat o etapa, am si trecut la urmatoarea.

Chiar si acum, cand vom termina ultima copertina si am putea sa spunem ca am finalizat toate lucrarile, tot vom mai gasi ceva de facut. Ne vom concentra, probabil, pe investitiile in dotari, in special cu utilaje si aparatura performanta, care sa corespunda noilor cerinte europene. Beneficiarii tuturor acestor eforturi nu sunt altii decat cetatenii orasului si agentii care isi desfasoara activitatea aici, carora li s-au creat conditii pentru un comert civilizat, european. Piata este stomacul orasului, iar stomacul trebuie sa fie sanatos”.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. FELICITARI ONESTENI …

  2. piata ca in onesti nu exista!bine ca se termina si lucrarile…

Adauga un comentariu

*