Jurnalisti- sclavi pentru Basescu

ÃŽn chiar ziarul care-i publică odele periodice, ultra-portocaliul jurnalist Traian Ungureanu – cât pe ce ambasador la Londra – este făcut zob într-un comentariu semnat de Doru BuÅŸcu. Iată pasajul reprezentativ:

„Cazul „Traian Basescu si vocile lui“ e povestea unei seductii in grup si prilejul unor amare reflectii. Oameni normali au luat-o razna si, ca sub puterea unei hipnoze, si-au pus reputatia sa faca trotuarul. Tipi inteligenti si-au abandonat castitatea in miinile unui discurs de investire.

Modelul exemplar insa, liderul absolut al categoriei, este Traian Ungureanu, cel mai inspirat stilou al momentului si cea mai scurta idee de ambasador la Londra. Pentru contemporanii sai din presa scrisa, talentul lui Traian trebuie sa fie desenul final si de neatins al meseriei. Nu cred ca exista in breasla extinsa a momentului o minte mai acomodata cu dificultatile gindirii rapide, un mai bun furnizor de metafora curenta sau un depozit de informatie urgenta mai accesibil.

Chiar acum, cind fac efortul sa-l laud, simt ca mi-ar prinde bine inspiratia si tehnica lui din articolele-imn. Caci, ei bine, acesta e dezastrul: cea mai stralucita minte a paginilor noastre a ajuns sa-i sarute papucii lui Basescu. Sarutul e aproape real si are, din afara, toata dizgratia unui gest homosexual la lumina zilei. Atractia e brutala ca gravitatia si compulsiva ca amorul fizic, iar lipsa regretului e proba criminalistica. Contrastul dintre ceea ce, de azi inainte, voi numi „incredibila slugarnicie a lui Traian Ungureanu“ si statura impozanta a omului-intelect masoara cea mai periculoasa curbura de coloana din istoria recenta a demnitatii”.(INFORMATIA.RO)

Comentarii

  1. Pe dumneata cine te-a „inspirat”sa scrii acest articol?Pe cand osanale in cinstea lui Patriciu si a lui Felix Dan Voiculescu?Sau poate il relansezi pe Hrebenciuc.Sau poate cine stie pe Tariceanu fiindca tot este el prieten la catarama cu Patriciu.In orice caz spun tuturor celor care gandesc ca tine:Saraca minte omeneasca.

Adauga un comentariu

*