Italienii de la Tecnostamp isi muta baza de productie la HIT Bacau

Unul dintre cei mai importanti producatori europeni de produse din plastic pentru industria IT doreste sa isi mute principala sa baza de productie in Romania. Compania italiana Tecnostamp Triulzi East Europe a inchiriat deja o hala de productie intr-un parc industrial privat din Bacau.

Compania a cerut deja administratorilor Hit Park sa ii inchirieze toate halele de productie, in suprafata totala de 5.000 de metri patrati. De asemenea, compania italiana a mai cerut concesionarea a patru hectare de teren, pentru construirea unei hale noi, in suprafata de 3.500 de metri patrati.

Pentru toate acestea, italienii ar urma sa plateasca o chirie lunara de 10.000 de euro. Compania italiana ar dori sa isi transfere in Romania si capacitatea de proiectare.

De aceea, ea ar urma sa incheie un parteneriat cu o universitate tehnica, ce ar trebui sa o ajute sa isi formeze ingineri. Hit Park functioneaza in comuna bacauana Hemeius.

Parcul industrial are o suprafata de 11 hectare, cu posibilitatea de extindere pana la 300 de hectare. Realizarea sa a costat 7,3 milioane de euro, din care 4,6 milioane reprezinta finantarea de la Uniunea Europeana.

Adauga un comentariu

*