Badminton made in Indonezia

Dupa ce lotul olimpic de gimnastica al Indoneziei s-a pregatit mai multe luni de zile la Onesti, de curand a fost initiata o noua colaborare sportiva intre municipiul de pe Trotus si tara asiatica. De aceasta data este vorba de un alt sport, badminton, la care Indonezia este considerata a treia forta mondiala, dupa China si Coreea de Sud.

Indonezienii vor trimite la Onesti un antrenor de badminton, care se va ocupa de sportivii de performanta de la CSS si CS Municipal, dar si de seniorii de la Stiinta Bacau.

“Demersurile sunt in faza finala si au fost initiate de directorul general de la CS Municipal Onesti, Eugen Eftimiu, care s-a implicat si in proiectul din domeniul gimnasticii, iar noua colaborarea sportiva, din badminton, face parte din schimburile bilaterale ale comitetelor olimpice din Romania si din Indonezia – ne-a precizat Mircea Agapi, directorul Clubului Sportiv Scolar Onesti.

Antrenorului indonezian i se va oferi masa si cazare la Onesti, cel mai probabil la CS Municipal, iar Federatia Romana de Badminton ii va asigura salariul. Pentru noi este binevenita aceasta colaborare, dat fiind faptul ca, la badminton, Indonezia se afla pe locul 3 in lume”.

Antrenorul indonezian va asigura in special pregatirea sportivilor din judetul Bacau in vederea participarii la olimpiadele de la Beijing (2008) si de la Londra (2012). Insa directorul Mircea Agapi este convins ca aceasta colaborare cu asiaticii va avea efecte pozitive si in competitiile nationale din Romania, unde bacauanii isi vor consolida pozitia de lideri in acest sport.

De ani de zile, badmintonul din Romania este dominat de sportivii de la CSS Onesti (juniori), CSS – CS Municipal Onesti (tineret) si Stiinta Bacau (seniori), intre cele 3 cluburi existand si o buna colaborare la acest sport.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*