Edilii bacauani au incasat un pumn avocatesc

Dat in judecata de Primarie pentru ultraj, pentru ca ar fi deranjat o sedinta la care au participat presedintii de de asociatii, Vasile Botomei a câstigat procesul cu aceasta institutie.

Primaria municipiului Bacau a solicitat la inceputul lunii octombrie 2006 dispunerea masurilor legale fata de Vasile Botomei si Leontina David care, in ziua de 4 octombrie ar fi instigat presedintii de asociatii sa nu achite facturile aferente consumului de apa si energie termica.

In acea zi, la Filarmonica „Mihail Jora”, din Bacau, a avut loc o sedinta la care au participat presedinti si administratorii asociatilor de proprietari. Din punctul de vedere al Primariei, prezenta la sedinta a lui Vasile Botomei, avocat doctorand si decanul Baroului Bacau din cadrul UNBR, nu era dorita si s-a si motivat ca nu a fost invitat.

Primarul Romeo Stavarache a scos câteva vorbe la inceputul sedintei si le-a dat apoi cu flit presedintilor de asociatii, parasind sala! Secretarul Primariei, Ovidiu Popovici, si-a rostit si el discursul pe marginea cresterii taxei la apa si energie termica, si i-a intrebat pe cei din sala daca sunt obiectiuni.

Vasile Botomei s-a ridicat si si-a exprimat nemultumirea in ceea ce priveste aceasta crestere. Foarte multi invitati au fost de acord cu cele spuse de Botomei, insa altii, cei drept destul de putini, aserviti probabil intereselor Primariei, au dezaprobat interventia cunoscutului avocat bacauan. Si atunci, reprezentantii Primariei au apelat la vechile metode comuniste de a pune pumnul in gura si au solicitat interventia lucratorilor Politiei Primariei, pentru a-l evacua din sala pe Botomei!

Brava bacauanca

Culmea e ca, in aparararea lui Botomei n-a sarit un barbat, ci o femeie! Aflata lânga Vasile Botomei, Leontina David, s-a opus, sustinând ca orice contribuabil are dreptul la opinie. Se pare ca Vasile Botomei nu a proferat amenintari de natura sa creeze o stare de temere la adresa participantilor, cel putin asa sustin procurorii, ci a adresat cuvinte injurioase secretarului si celor din prezidiu.

Tinând cont de acest lucru, procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau, Constantin Botezatu, a dispus „neinceperea urmaririi penale fata de Vasile Botomei si Leontina David, cercetati pentru savârsirea infractiunii de ultraj, intrucât fapta nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii sub aspectul laturii obiective”.

Botomei a iesit invingator, dar pretul la apa si energie termica tot a crescut asa dupa cum doreau edilii bacauani!
D. BOLEA

Adauga un comentariu

*