Reguli mai stricte pentru cetăţenii românii europeni

Aderarea la UE aduce cu sine o serie de reglementări ÅŸi multă „bătaie de cap” pentru cetăţenii români care visează să umble liber prin Europa.

Chiar dacă aderarea României la Uniunea Europeană aduce românilor mai multă libertate în ceea ce priveşte circulaţia în statele membre ale Uniunii, totuşi cetăţenii români trebuie să fie conştienţi de faptul că statutul de cetăţean european impune respectarea unor reguli destul de stricte.

Una dintre problemele cu care se vor confrunta şoferii români se referă la faptul că aceştia vor trebui să prezinte asigurarea tip Carte Verde ori de câte ori vor ieşi din ţară, şi asta până în momentul în care Marea Briranie şi Italia vor hotărî să semneze acordul multilateral pentru integrarea României şi Bulgariei în acest sistem. Asigurarea RCA va fi însoţită la încheierea poliţei de vigneta şi Cartea Verde.

După semnarea acordului, poliţa de asigurare auto obligatorie va fi valabilă pe tot teritoriul UE, inclusiv în ţara noastră, precum şi pe teritoriul Islandei, Norvegiei şi Elveţiei. Astfel proprietarii autovehiculelor vor trebui să plătească o singură primă pentru asigurarea auto obligatorie valabilă pe aceste teritorii.

Pe de altă parte, tarifele la asigurările auto „o vor lua razna”. Sub pretextul alinierii preÅ£urilor la cele din UE, firmele de asigurări pregătesc deja majorarea substanÅ£ială a poliÅ£elor RCA, dar ÅŸi a celor Casco.

Potrivit firmelor de asigurări, primele RCA ar trebui să crească cu cel puţin 50% faţă de nivelul din acest an pentru a acoperi includerea în această poliţă a asigurărilor Carte Verde şi cresterea sumei asigurate.

Amos News

Adauga un comentariu

*