Stolojan a depus actele la tribunal

Liderii platformei au îndeplinit toate formalităţile legate de oficializarea Partidului Liberal Democrat, noua formaţiune a lui Thedor Stolojan depunând actele la Tribunal pentru înscrierea formaţiunii, urmând ca în următoarele săptămâni să curgă termenul în care poate fi contestată înfiinţarea PLD.

Surse din interiorul viitorului partid au declarat, pentru NewsIn, că anunţul oficial al depunerii documentelor xcerute de lege pentru înregistrarea formaţiunii ca partid politic va fi făcut joi, în cadrul unei conferinţe de presă ce va fi susţinută la Hotel Hilton, chiar în apropierea sediului central al noului partid.

Viitoarea formaÅ£iune va păstra titulatura deja anunÅ£ată – Partidul Liberal Democrat – ÅŸi va apela la însemne apropiate de ale AlianÅ£ei DA – culoarea portocalie, de pildă, ÅŸi nu cea galbenă sau săgeata care sunt proprii PNL.

Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru înscrierea unui partid la tribunalul este nevoie de depunerea unei liste cu 25 000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel pzuţin 18 dintre judeţele ţării, dar nu mai puţin de 700 de persoane din fiecare circumscripţie.

Cererea de înregistrare se afişează la sediul Tribunalului timp de 15 zile, iar instanţa trebuie să se pronunţe în privinţa acceptării în alte 15 zile de după afişarea publică a solicităii de însciere. Constestaţiile faţă de înfiinţarea formaţiunii se pot depune în cinci zile de la data comunicării deciziei tribunalului, iar termenul pentru judecarea contestaţiilor este de 15 zile.

PreÅŸedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că liberalii vor conetesta înregistarerea PLD ca partid, în măsura în care Stolojan va prelua însemnele PNL. Åži fostul secretar general al PNL, Dan Motreanu, membru CEX, declarase pentru NewsIn că liberalii vor contesta în instanţă pentru că, în opinia lor, există mari semne de întrebare asupra autenticităţii semnăturilor, în sensul în care gruparea Stolojan-Stoica-Flutur a folosit în mod abuziv semnăturile date de membrii PNL pentru apelul la unitatea partidului. Motreanu vorbea despre posibilitatea unei „mari fraude” ÅŸi îşi argumenta afirmaÅ£ia ÅŸi prin faptul că, practic, în doar 3-6 luni este imposibil să strângi cele 25 000 de semnături pentru a prezenta actele de înregistrare. ÃŽn cazul în care semnăturile sunt legale, Motreanu a spus că atunci se adevereÅŸte faptul că PLD este produsul unui scenariu pus în scenă de mai multă vreme, în laboratoarele din afara PNL.

NewsIn

Adauga un comentariu

*