MoÅŸ Nicolae face salutul nazist

Figurinele reprezentându-l pe Moş Nicolae se află acum încolonate pe rafturi în magazinele germane, însă executând un gest care în Germania este interzis şi anume ridicând braţul drept ca şi cum ar face salutul nazist, informează vineri ziarul german Bild.

Reporterii de la Bild au descoperit astfel de figurine Moş Nicolae Nazist în mai multe locuri din Germania şi anume la un centru comercial din Lahr, landul Baden-Wuerttemberg, sau la parfumeria Rossmann din Wernigerode, landul Sachsen-Anhalt.

Un purtător de cuvânt de la firma Rossmann, Stephan Thomas Klose, a declarat: ”Figurinele au fost retrase din sortiment din motive de siguranţă, în urma unor proteste răzleţe”. Uwe Kohler, de la centrul comercial din Lahr, a spus că doreşte să vândă în continuare figurinele bărboase. ”Până acum nu am avut plângeri din partea clienţilor”, a spus el.

Figurinele sunt distribuite în comerţ de către firma Haymann al cărei director executiv, Klaus Petzmeier, a declarat: ”Suntem surprinşi că o figurină reprezentând pe Moş Nicolae care arată spre cer este pusă în legătură cu salutul nazist”.ROMPRES

Adauga un comentariu

*