Caragiale a copilarit la Nicolae Balcescu: Consilierii locali fac circ si revolutioneaza Legea 215

Sedinta etraordinara a Consiliului Local al comunei Nicolae Balcescu a fost un adevarat circ. In fata a peste 20 de locuitori ai comunei, consilierii au dat un adevarat spectacol, au „modificat” Legea Administreatiei Publice Locale si au refuzat sa intre in Zona Metropolitana!

Caragiale a copilarit la Nicolae Balcescu: Consilierii locali fac circ si revolutioneaza Legea 215Cine a dorit spectacol miercuri, n-a avut decat sa se deplaseze in sala de sedinte a Consiliului Local a comunei Nicolae Balcescu. Aici, in prezenta unei asistente alcatuite din peste 20 de locuitori ai comunei, consilierii locali au facut o adevarata demonstratie de felul in care nu trebuie sa fie condusa o comuna si, mai ales, de felul in care se respecta legea la Nicolae Balcescu, aceasta fiind incalcata de la primar si pana la ultimul consilier. In primul rand, toate proiectele de hotarare nu au trecut prin cele trei comisii si nu au fost avizate. In mod normal, sedinta nu putea avea loc.

Si totusi, cu acordul unui consilier judetean, Silvestru Dogaru, sosit in comuna cu ocazia deszapezirii(!?), sedinta s-a intrerupt pentru 20 de minute, copnsilierii s-au intrunit in cadrul comisiilor, au discutat proiectele de hotarari, dupa care au reluat „lucrarile”! Sa recunoastem, asa ceva nu s-a mai vazut intr-o sedinta de Consiliu Local! Iar acest lucru se petrecea in fata ochilor alegatorilor, care nu mai pridideau cu „felicitari” la adresa consilierilor si primarului!

S-a discutat rectificarea bugetului, s-a votat, s-a anulat votul, s-a intrerupt sedinta, s-a discutat in comisii, s-a reluat sedinta si apoi s-a votat din nou! Consilierii locali ar putea sa initieze un proiect de modificare a Legii 215, a Administratiei Publice Locale si sa-l trimita misnistului Blaga.

La Nicolae Balcescu se voteaza cu ochii inchisi!

Un moment hazliu al sedintei a fost acela in care unii dintre cetatenii prezenti in sala le-au reprosat consilierilor ca au votat o taxa pentru administratorii de societati comerciale de 30 milioane lei vechi pe an, ceea ce-i va duce in faliment pe toti! Ei bine, stiti ce declaratie a facut presedintele de sedinta, Anton Dogaru? Ca au revenit asupra acestei hotarari, pentru ca s-a votat fara sa se fi citit proiectul(!?), si s-a fixat o taxa de 1, 5 milioane!

Ei bine, unde s-a revenit? In casa unui consilier, in vreo crasma din sat? Nu trebuia tot intr-o sedinta de Consiliu Local?! In ceea ce-l priveste pe Anton Dogaru, se pare ca el a fost ales presedinte de sedinta pe viata, pentru ca nu este sedinta de Consiliu Local in care el sa nu conduca lucrarile!

Flit pentru Zona Metroplitana!

„Este o problema de ordin politic aceasta urgentare a intrarii in Asociatia Zona Metroplitana”, spune consilierul Anton Dobos. Si asa au lasat sa se inteleaga lucrurile, pentru ca, mai intai, li s-a cerut consilierilor sa voteze taxa pentru fiecare cetatean al comunei, in momentul in care se va consimti „aderarea” a Zona Metroplitana! Niciuna din cele trei comisii nu si-a dat avizul pentru votarea acestui proiect de hotarare initiat de primarul Francisc Tancau, iar acest lucru spune totul.

Este clar, se refuza discutia cu cetatenii comunei, iar cei prezenti la sedinta, ca reprezentanti ai lor, au considertat ca nu este necesara intrarea in zona Metropolitana, de vreme ce comuna lor este una dintre cele mai prospere si bogate comune din judet, alaturi de comuna Hemneius, care si ea a refuzat „aderarea”!

„Noi nu vom accesa niciun fond european, pentru ca toate vor fi dirijate catre comunele defavorizate”, sustin consilierii si cetatenii din sat. Dupa un spectacol penibil, care a durat mai bine de doua ore, nu s-a votat acest proiect, ramanand sa se discute, totusi, cu locuitorii comunei.

Afaceri necurate

Primarul Francisc Tancau a fost acuzat de unul dintre consilieri, Anton Dobos, cel care alaturi de colegii saiu, Anton Siler si Florin Dudu par singurii care au de spus ceva in comuna, ca face afaceri necurate cu o firma! „Au inceput lucrarile la reabilitarea drumului la Larguta, noi nu stim nimic, iar administratorul firmei spune ca a primit ordin de la primar! Ei bine, la noi mai intai se efctueaza lucrarile si apoi se voteaza proiectul, dupa care se face licitatia?”, a intrebat Anton Dobos. Primarul a dat din colt in colt si si-a dovedit inca o data labilitatea.

Apropo, intrebat de unul dintre conilieri din ce partid mai face parte, Francisc Tancau a raspuns ca din PNL! „Cum din PNL, ca eu sunt secretarul general al partidului si nu stiu nimic?”, i-a reprosat Florin Dudu. Cam asa decurg lucrurile intr-o sedinta extraordinara de Consiliu Local la Nicolae Balcescu. Imaginati-va cum se desfasoara una… ordinara.
Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*