Răzvan Lucescu: „Nu suntem o echipă de mafioÅ£i ÅŸi nici de teroriÅŸti”

Antrenorul Rapidului, Răzvan Lucescu, a spus, miercuri, la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Panathinaikos, din Grupa G a Cupei UEFA, că este dezamăgit de modul în care a fost tratat căpitanul echipei Vasile Maftei, căruia i-a fost tergiversată intrarea în Grecia, transmite trimisul NewsIn.

„Mă simt nevoit să spun că ceea ce au făcut grecii nu este un gest elegant. Nu suntem o echipă de mafioÅ£i ÅŸi nici de teroriÅŸti. Dacă ar fost doar o simplă greÅŸeală, cred că s-ar fi putut rezolva mai uÅŸor. ÃŽn România, ei ar fi fost primiÅ£i altfel, cu mai mult respect”, a spus contrariat Răzvan Lucescu.

Tehnicianul giuleÅŸtenilor a continuat pe aceeaÅŸi linie, considerând că situaÅ£ia prin care a trecut Maftei nu a fost una întâmplătoare: „Cred că Maftei e un jucător reprezentativ atât pentru România, cât ÅŸi pentru echipa Rapid. Se ÅŸtie că el este căpitanul echipei ÅŸi ar fi fost mult mai elegant să se discute cu preÅŸedintele clubului (n.r. Constantin Zotta, care s-a oferit să rămână în locul lui Maftei pentru a rezolva problema) ÅŸi fotbalistul să fie lăsat să meargă la hotel, cu echipa. Erau soluÅ£ii mai simple ÅŸi mai elegante decât cea aleasă de ei”.

Vasile Maftei şi Viorel Moldovan au fost reţinuţi pe aeroportul din Atena, pentru verificări suplimentare. Cei doi nu au putut să facă deplasarea la hotel cu restul echipei, rămânând în aeroport împreună cu preşedintele Constantin Zotta. Dacă în cazul lui Moldovan situaţia s-a remediat destul de repede, Maftei a fost nevoit să rămână circa trei ore pentru verificări. În cele din urmă s-a dovedit că totul a fost doar o confuzie, pentru că datele lui Maftei coincideau cu cele ale unui cetăţean român căutat pentru ilegalităţi săvârşite în spaţiul UE.

Partida Panathinaikos-Rapid, din Grupa G a Cupei UEFA, se va disputa joi, de la ora 21:45, pe Stadionul Olimpic din Atena, şi va fi transmisă de Prima TV.

Adauga un comentariu

*