Roma: romanii participa la manifestatia pentru apararea drepturilor imigrantilor

Partidul Romanilor din Italia – Identitatea Romaneasca a participat duminica, 26 noiembrie la manifestatia organizata de Comitetul “Immigrati in Italia” in capitala Italiei.

Manifestatia a avut loc in piata della Repubblica, incepand cu ora 15.00. Sloganul evenimnetului a fost „Abolirea legii Bossi Fini asupra imigratiei” , “senza SE e senza MA”- adica “fara dar si fara insa”.

Participantii au sustinut ca actualul Guvern face foarte putin pentru a aboli cu adevarat legea Bossi–Fini, emanata de anteriorul guvern Berlusconi. Astfel, regularizarea imigrantilor clandestini este partiala, in ciuda promisiunilor pre- electorale ale lui Romano Prodi, actual Prim Ministru.
De asemenea, strainii considera ca, dimpotriva, sunt in crestere instrumentele de control si selectie a muncitorilor imigranti.

Se mentine legatura apasatoare intre permis de sedere si contract de munca, cu consecinte negative evidente. Printre altele, reprezentantii imigrantilor au cerut si dreptul la cetatenie pe baza rezidentei, dreptul la vot, eliberarea rapida a permiselor de sedere si cartii de sedere, oprirea tuturor procedurilor de expulzare si readmiterea cetatenilor expulsi in Italia, precum si o noua lege care sa ajute reintregirile familiale.

Din partea Partidului Romanilor din Italia a fost prezent un grup reprezentativ de membri, care au impartit manifeste si au ridicat probleme specifice comunitatii romanesti: simplificarea procedurii eliberarii permiselor de sedere, acordarea cetateniei italiene minorilor romani nascuti in Italia si instituirea unui dialog continuu intre Institutiile italiene si reprezentantii imigrantilor.

Desi a fost supravegheata indeaproape de carabinieri, manifestatia s-a desfasurat fara incidente.

Mentionam ca PIR a fost singura organizatie care a reprezentat comunitatea romaneasca la manifestatie din capitala Italiei.

Romanian Global News

Adauga un comentariu

*