Regal muzical marca Electro Star

Ultimul mare spectacol organizat de Casa de discuri “Electro Star” a avut loc la Hotelul Trotus din Onesti si a fost prilejuit de lansarea unui nou album din seria “Cantece pentru copii” (volumul 8) si a unui album de muzica populara (Nela Duhu – “Bade-al meu e padurar”), dar a marcat si inceputul colaborarii cu grupul Savoy (Marian Nistor si Dorina Paraschiv-Nistor).

Manifestarea, prezentata de Octavian Ursulescu, a fost un adevarat maraton muzical, intins pe mai bine de 6 ore. Pe langa cei 47 de copii care apar pe albumul lansat la Onesti si care si-au interpretat piesele, au mai evoluat in recital si alti copii, printre care si micutul tobosar Flavius Hosu, de numai 6 ani, sau Diana Prepelita, speranta numarul unu a Casei de productie “Electro Star”, cea care pe 2 decembrie va reprezenta Romania la festivalul Eurovision pentru copii.

In afara de micii interpreti, au sustinut recitaluri si adultii, cum ar fi solista de muzica populara Nela Duhu (din Manastirea Casin), cantautorul Cristian Simionica (din Iasi) sau cunoscutul interpret Marian Nistor (Savoy) si sotia acestuia, Dorina Paraschiv-Nistor. Au mai fost prezenti compozitorii Horia Moculescu, {erban Georgescu si Mihai Vanica.

Regal muzical marca Electro Star

Manifestare de anvergura nationala

Volumul 8 al seriei “Cantece pentru copii” include interpreti din mai toate judetele tarii. Judetul Bacau a fost reprezentat de Cosmina Spanu, Cosmin Tolescu, Raluca Bogdanescu, Alexandru Dascalescu, Andreea Ciuraru si Madalina Lungu (din Onesti), Raluca Samson si Andreea Tuduriu (din Bacau) si Alexandra Anghelache (din Moinesti), aproape toti fiind pregatiti direct de DJ Lili (Liliana Ungureanu), director executiv la “Electro Star”.

Muzica si textul pentru majoritatea pieselor de pe album sunt semnate de Eugen Ungureanu, directorul general de la “Electro Star”. “Multi parinti au solicitat piese scrise de Eugen Ungureanu, dar, spre deosebire de lansarile anterioare, am adus si un mare plus de calitate, inclusiv in privinta repertoriului”, ne-a precizat Eugen Ungureanu.

Valoarea interpretilor si a compozitiilor muzicale a fost remarcata si de Octavian Ursulescu. “Au fost 8 volume extraordinare din aceasta serie, care este unica in Romania” – a apreciat Octavian Ursulescu. Octavian Ursulescu a apreciat si activitatea lui Eugen Ungureanu in tara, pentru descoperirea si promovarea micilor interpreti, si a subliniat faptul ca multe nuclee din tara au aderat la “Electro Star” si la “Clubul Star Musik”, ce functioneaza in cadrul Casei de discuri din Onesti.

Marian Nistor (Savoy): “Parca ne-am nascut a doua oara”

Spre deosebire de alte manifestari organizate de “Electro Star”, ultimul spectacol a prilejuit si o intalnire muzicala intre generatii. Recitalul trupei Savoy, alcatuita acum din Marian Nistor si Dorina Paraschiv-Nistor, a avut loc in mai multe reprize, intercalat cu evolutiile copiilor. La sfarsit, Marian Nistor a fost inconjurat de copii, care i-au cerut autografe si au dorit sa se fotografieze impreuna cu marele cantaret de muzica pop.

“A fost o manifestare unica, asa cum nu am mai vazut pana acum – ne-a spus Marin Nistor. Pentru mine si doamna mea, parca ne-am nascut a doua oara”. Marian Nistor a anuntat oficial si debutul colaborarii cu “Electro Star”, care a devenit producatorul trupei Savoy, precizand ca la Onesti se afla deja in lucru doua albume, “O viata si inca o zi” (Savoy – best of, volumul 6) si “Povestea lui Pacala” (cu piese dintr-un nou gen muzical, numit pop-popular).

Marian Nistor s-a declarat incantat de spectacolul de la Onesti, unde a regasit atmosfera de altadata, la fel de incantati aratandu-se si compozitorii Horia Moculescu, Serban Georgescu si Mihai Vanica.

“Prin manifestarea organizata de Eugen Ungureanu, DJ Lili si Electro Star, Onestiul a fost inca o data capitala muzicii usoare romanesti; a fost o seara etalon a muzicii romanesti pentru copii”, ne-a spus Serban Georgescu.

Florin TANASE

Comentarii

  1. de ce nu s-a organizat spectacolul la casa de cultura?se distreaza numai cei mari?

Adauga un comentariu

*