Rafo scapa de faliment

Datoriile rafinariei Rafo Onesti catre stat vor fi platite de actionarul majoritar, firma Calder-A, pana la sfarsitul anului, astfel incat rafinaria sa fie repornita in luna ianuarie, a declarat, ieri, actionarul majoritar al firmei Calder-A, Iakov Goldovskiy.

“Am trimis saptamana trecuta o scrisoare catre Ministerul Finantelor Publice pentru a ne exprima, inca o data, intentia de a cumpara datoriile pe care rafinaria le are fata de stat si speram sa primim un raspuns favorabil in timpul cel mai scurt, astfel incat sa repornim rafinaria”, a afirmat Iakov Goldovskiy, in cadrul unei conferinte de presa care a urmat Adunarii Generale a Actionarilor rafinariei.

El a precizat ca aceste datorii se ridica la 250 de milioane de dolari, incluzand penalitatile. Potrivit acestuia, firma pe care o reprezinta a finalizat, saptamana trecuta, toate platile catre AVAS prevazute in contractul de privatizare, in valoare de sapte milioane de dolari, si si-a exprimat speranta ca, pana la sfarsitul anului, sa primeasca acordul de novatie din partea AVAS.

Adauga un comentariu

*