CFR Călători introduce serviciul Bussines

CFR Călători va pune în circulaţie serviciul Bussines destinat călătorilor cu venituri peste medie, oamenilor de afaceri pentru care mobilitatea între centrele bussines din ţară este o componentă importantă.

ÃŽn funcÅ£ie de dotări, serviciul se împarte în două categorii, Bussines Standard ÅŸi Excusive. Ambele au saloane ultra moderne, dotate cu monitoare pentru afiÅŸarea informaÅ£iilor de interes general, facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii – lifturi pentru acces.

Această categorie de transport, superioară clasei 1, va fi introdusă pe trenurile de lung parcurs ce au vagoane modernizate recent, adică pe Intercity. În aceste condiţii preţul biletelor va creşte în medie cu 200.000 în funcţie de destinaţie.
Capitala va fi legată, astfel, de Braşov, Cluj- Napoca, Oradea, Arad, Iaşi sau Constanţa.

Primii care vor călătorii cu aceste servicii vor fi parlamentarii care se vor deplasa la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României. După acestă dată serviciul va intra în circuitul curent.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a arătat mulÅ£umit de oferta CFR Călători considerând ca „eficienÅ£a investiÅ£iei în aceste vagoane va fi dată de răspunsul călătorilor”.

Costul unui asemnenea vagon este de aproximativ 500.000 de euro, iar la fiecare garnitură de tren va fi ataşat cel puţin un asemenea vagon.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*