Sedinta Consiliului Local, interzisa cetatenilor

Mai multi agenti ai Politiei Primariei Bacau au incercat luni sa interzica accesul unor bacauani in sala in care se desfasura sedinta ordinara a Condiliului Local.

Desi, conform legii, sedintele sunt publice, politistii au interzis accesul cetatenilor in cladirea Prefecturii, unde se desfasura sedinta. Accesul bacauanilor a fost permis abia dupa ce primarul Romeo Stavarache a fost interpelat de presa pe aceasta tema.

Cei aproximativ 15 cetateni care doreau sa participe la sedinta de consiliu au raspuns apelului decanului Baroului (constitutional) Bacau, Vasile Botomei, un cunoscut contestatar al primarului Stavarache. Botomei a impartit fluturasi prin oras prin care cerea cetatenilor sa vina la sedinta de consiliu pentru a contesta majorarea tarifelor la apa rece, care in ultimii doi ani s-au majorat cu 360 la suta, dupa cum sustine el.

Dealtfel, Botomei a protestat la ultimele trei sedinte de consiliu local fata de majorarea tarifelor la apa. La sedinta de luni, insa, Botomei a avut parte de o surpriza: in sala de sedinte au fost adusi cativa cetateni aflati in conflict cu el si care au fost invitati sa ia cuvantul pentru a-l „infiera” pe
avocat.

Este interesant ca procedura de a da cuvantul cetatenilor obisnuiti se aplica extrem de rar in Consiliul Local Bacau, iar discursurile contestatarilor lui Botomei au avut similaritati lasand impresia ca au fost pregatite dinainte.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*