S-a dat liber la bani de liceu

Anul acesta, elevii bacauani care au solicitat bursa „Bani de liceu” vor primi sumele care li se cuvin. Cei 4331 de solicitanti vor primi bursa exact dupa cum suna legea, anume ca beneficiarii ei sunt toti tinerii care provin din familii al caror venit pe membru de familie nu depaseste 150 lei.

„Ministerul ne-a anuntat in aceasta saptamana ca a gasit bani pentru a acoperi intreaga lista a solicitantilor si nu pot decat sa ma bucur pentru acesti copii deoarece anul trecut lista s-a oprit doar la cei cu venit maxim de 50,5 lei noi.

Anul acesta au fost depuse 4.331 de dosare si toate au fost aprobate. Urmeaza o perioada de rezolvare a contestatiilor intre 2-4 noiembrie”, ne-a spus inspectorul scolar adjunct Brandusa Popescu.

Chiar daca bursa in sine este in valoare de doar 180 lei si ramane constanta de la an la an, desi tarifele pentru cazare si masa cresc, macar reprezinta ceva decat nimic pentru liceenii saraci. Elevii vor primi acesti bani luna de luna, timp de un an.

Bursa poate fi sistata la 20 de absente nejustificate, daca elevul este eliminat de la cursuri 3-5 zile sau obtine sub nota 7 la purtare.

Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*