Ancheta continuă în cazul exploziei de la RAFO Oneşti

Cadavrele celor trei muncitori ucişi de explozia de la RAFO Oneşti au fost recuperate miercuri seară. Între timp, continuă şi ancheta privind cauzele deflagraţiei.

Managerii RAFO, autorităţile din judeţul Bacău şi angajaţii rafinăriei spun că secţia în care s-a produs explozia nu funcţiona în momentul deflagraţiei. Se pare că decizia de a da drumul instalaţiei aparţine unui şef de secţie. Premierul Tăriceanu a decis înfiinţarea unei comisii care să ancheteze cauzele exploziei.

Incidentul s-a produs miercuri, la ora 12.00, la un cuptor al secţiei de cracare catalitică, acelaşi care acum trei ani a mai provocat o explozie în urma căreia au murit două persoane.

Reprezentanţii RAFO susţin că deflagraţia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze. Muncitorii încercau să elimine apa din instalaţii, dar o scânteie de la aparatul de sudură a declanşat explozia. Conducerea RAFO mai precizează că angajaţii care şi-au pierdut viaţa în accident nu aveau permisul de lucru pentru intervenţia în cazuri de risc.

Un angajat al rafinariei a declarat că astfel de operaţiuni nu se pot face din proprie iniţiativă şi că în ultimii trei ani au mai avut loc două accidente, fiecare soldat cu victime. Reprezentanţii conducerii RAFO Oneşti nu au comentat acuzaţiile şi au declarat că fiecare este liber să spună ce doreşte. Conducerea RAFO a anunţat însă că familiile celor ucişi de explozie vor primi câte 25.000 de lei noi. Reprezentanţii RAFO dau totodată asigurări că accidentul nu afectează funcţionarea rafinăriei.

Sursa: Realitatea TV

Adauga un comentariu

*