Termopane de 170.000 de euro la Spitalul de Pediatrie Bacau

Aproximativ şase miliarde de lei vechi, adică în jur de 170.000 de euro. Cam la atât ar fi trebuit să se ridice costurile lucrărilor de închidere a unor balcoane la Spitalul de Pediatrie Bacău, informează corespondentul Amos News.

Execuţia acestor lucrări este mai mult decât necesară. Tâmplăria exterioară a spitalului nu a fost înlocuită de 40 de ani, iar prin geamuri suflă vântul în saloanele copiilor. Prin închiderea balcoanelor cu geamuri termopane, suprafaţa utilă a saloanelor s-ar mări. Pe lângă montarea de termopane, lucrarea constă şi în lucrări de izolare, tencuieli şi zugrăveli în zona afectată de închiderea balconului. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată de experţi la 517.672 RON, adică aproape şase miliarde de lei vechi.

Un proiect de hotărâre privind finanÅ£area acestor lucrări a fost supus spre aprobarea consilierilor judeÅ£eni în ultima lor întrunire care a avut loc la începutul acestei săptămâni. Votarea proiectului s-a amânat, însă, pentru ÅŸedinÅ£a viitoare. „Nu negăm că este oportună realizarea acestei investiÅ£ii la Spitalul JudeÅ£ean de Pediatrie, însă nu putem crede că preÅ£ul pentru aproape 400 de metri pătraÅ£i de termopan ajunge la 170.000 de euro. PreÅ£ul normal pentru această suprafaţă ar fi de 40.000 de euro. PreÅ£urile din studiu de fezabilitate sunt umflate foarte mult ÅŸi nu putem aloca ÅŸase miliarde de lei pentru câţiva metri de termopan. Lucrarea se poate face cu bani sub jumătate din valoarea trecută de cei care au făcut proiectul”, a declarat Constantin Drăgănuţă.

Consilierul judeţean democrat a fost susţinut de toţi aleşii judeţeni care au refuzat să voteze proiectul şi au cerut ca preţurile să fie reanalizate şi să fie aduse la adevarata valoarea a termopanului.

Amos News

Adauga un comentariu

*