Hotorâri ale CJ Bacău, nule şi după ce au fost votate de două ori de consilieri

Asupra unui proiect de hotărâre votat, în urmă cu mai bine de patru luni de consilierii judeţeni băcăuani, referitor la vânzarea unor cabinete medicale către medicii de familie care îşi desfăşoară aici activitatea continuă să planeze suspiciunea de nulitate, informează corespondentul AMOS News.

Asta în ciuda faptului că, între timp, proiectul de hotărâre a mai trecut odată prin Consiliul Judeţean pentru a suferi o serie de completări.

Prin cele două hotărâri care se completau una pe alta, aleşii judeţeni le-au îngrădit medicilor care îşi desfăşoară activitatea în spaţiul de pe strada George Bacovia nr. 54 din municipiul Bacău, posibilitatea de a-şi cumpăra cabinetele în condiţiile prevăzute de lege. O delegaţie a medicilor de familie care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu a fost prezentă la ultima întrunire a aleşilor judeţeni pentru a semnala neregulile existene în hotărârea referitoare la vânzarea cabinetelor.

Nu mică le-a fost, însă mirarea medicilor şi consilierilor judeţeni când au aflat, de la Elena Zară, directorul Direcţiei Juridice din Consiliul Judeţean (CJ) că discuţiile în contradictoriu se poartă degeaba pentru că respectivele hotărâri erau, de fapt, nule. Punct cu punct, Elena Zară a explicat şi viciile de procedură care au făcut ca cele două hotărâri să fie nule de drept. Prima oară, nu a fost întrunită majoritatea necesară validării actului normativ pus în discuţie iar completările votate a doua oară nu erau, de fapt, în competenţa consilierilor judeţeni.

Singurul făcut vinovat pentru această brambureală juridică a fost secretarul Consiliului JudeÅ£ean(CJ) Traian Milon, absent de la această întrunire din motive medicale. ÃŽntre secretarul Milon ÅŸi preÅŸedintele CJ DragoÅŸ Benea există, însă, de ceva vreme un conflict deschis a cărui rezolvare este departe de a fi soluÅ£ionată. „Era datoria secretarului să vadă hotărârile ÅŸi să stabilească legalitaea lor. Ne-am băgat în seamă, prost ghidaÅ£i juridic”, nu a scăpat prilejul să atragă atenÅ£ia DragoÅŸ Benea. SituaÅ£ia ivită acum în CJ Bacău ridică, însă, o altă problemă. Nimeni nu poate garanta că hotărâri de genul celor aflate acum în discuÅ£ie nu au mai fost votate cu dărnicie de consilierii judeÅ£eni fără ca nimeni să sesizeze eventualele lor probleme de legalitate.

Amos News

Adauga un comentariu

*