Referendum pentru demiterea lui Stavarache

Vasile Botomei a expediat pe adresa asociatilor de proprietari un document-formular prin care contesta hotararile CL Bacau de majorare a preturilor la apa si canalizare si evoca posibilitatea demiterii lui Stavarache prin plebiscit.

Vasile Botomei a inaintat presedintilor Asociatiilor de proprietari o contestatie impotriva Hotararii Conslilului Local Bacau nr. 259, adoptata la initiativa primarului Romeo Stavarache, prin care a fost aprobata „majorarea pretului la serviciul de apa si canalizare cu inca 20 la suta fata de pretul anterior, care era deja majorat cu ilegal in medie cu 300 la suta, fara o consultare prealabila a cetatenilor de rand, precum si o alta impotrtiva Hotararilor CL Bacau nr. 257 si 258, prin care s-a aprobat casarea mijloacelor fixe ale RAGC in valoare de 70 miliarde lei, achitate din banii bacauanilor, disponibilizate ca fier vechi, fara amortizareaa investitiei si fara sa fi functionat macar o zi”(!).

Decanul Baroului Bacau le cere presedintilor de Asociatii sa multiplice aceasta contestatie si sa o distribuie in randul locatarilor pentru a fi depusa la Registratura Primariei, dupa care fiecare dintre cei care au facut acest lucru este invitat sa participe la sedinta Consiliului Local din data de 30 octombrie.

Ce contesta Botomei

Vasile Botomei spune ca „din septembrie 2004 si pana in septembrie 2006, preturile la apa au crescut cu 360 la suta, in conditiile in care doar 12 la suta era baza legala de indexare conform ratei inflatiei.

Cer initierea unui proiect de hotarare de readucere a pretului apei la normalitatate care, in loc de 36.000 lei vechi/mc, pret ilegal cat costa in prezent, sa fie de 12.250 lei vechi. Nu se justifica suma de 3, 8 lilioane euro pe care primarul ii plateste din banii nostri doar pentru realizarea unei documentatii de proiect care nu mai este necesar, deoarece acesta privea cresterea volumului de apa care intre timp a fost redus prin contorizare individuala.

Contractul de imprumut in valoare de 58 milioane euro incheiat de RAGC Bacau cu BERD s-a facut fara asigurarea transparentei in administratia publica. Solicit revocarea hotararilor contestate”.

Referendum!

Daca cele doua hotarari de Consiliu Local nu se revoca, dupa expirarea termenului de 30 de zile de la inregistrarea cererii, se va solicita redirectionarea acesteia catre prefectul judetului Bacau pe care „il sesizez pentru organizarea unui referendum local in vederea incetarii inainte de termen a mandatului primarului municipiului Bacau, ca urmare a nesocotirii intrereselor generale ale cetatenilor si a neexercitarii atributiilor ce le revin, potrivit legilor in vigoare”.

O. MANDRILA

Adauga un comentariu

*