Proiect anti-miopie profesionala

Prin proiectul „Dezvoltarea serviciilor de orientare scolara si profesionala adresate tinerilor din municipiul Bacau”, lansat de Asociatia pentru o Europa Unita si „Colegiul „Anghel Saligny”, 250 de elevi vor fi consiliati si ajutati sa-si descopere locul in societate.

Dupa lansarea proiectului a urmat de o dezbatere al carei moderator a fost profesoara Alina Caprioara si la care au fost provocati partenerii de proiect, reprezentanti ai institutiilor din oras, consilieri judeteni, reprezentanti ai Prefecturii, ai Universitatii „George Bacovia”, directori de scoli, psihologi etc.

Proiectul are doua parti: una teoretica, de informare a tinerilor cu privire la piata muncii, la tendintele de pe aceasta piata, despre repartitia somajului pe varsta, categorii sociale, astfel incat elevii sa aiba parte de o perspectiva generala asupra societatii in care trebuie sa se integreze.

Cealalta parte, care tine de psihologie, respectiv consiliere individuala, este treaba psihologului, care va identifica aptitudinile fiecarui elev in parte si ii va ajuta sa se descopere, sa se dezvolte, in asa fel incat sa gaseasca un loc potrivit in societatea pentru care scoala ar trebui de fapt sa-i pregateasca.
Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*