Un jandarm a găsit o sută de milioane de lei şi i-a înapoiat păgubaşului

Mai multe bancnote de 500 de lei noi au fost găsite de un jandarm de la Inspectoratul Judeţean Bacău, împrăştiate pe scările Direcţiei Generale a Finanţelor, informează coresondentul AMOS News. După ce le-a adunat, una câte una, plutonierul major Daniel Nica s-a dus direct la casierie şi a predat cele 20 de bancnote pe care le găsise.

Casiera a căutat în baza de date, pentru a vedea cine a încasat în ultimele minute zece mii de lei noi, adică o sută de milioane de lei vechi. Aşa a fost găsit Ştefan Matanie, un batân de 66 de ani care locuieşte acum la Azilul de Bătrâni din Bacău.

O echipă operativă de jandarmi a plecat în căutatea bătrânului pe care l-au găsit, după descrierea semnalmentelor, în mai puţin de un sfert de oră.

Ştefan Matanie spune acum că în anul 2004, din cauza unor datorii foarte mari, a fost nevoit să îşi vândă apartamentul şi să se mute la azil. Cu restul de bani care i-au mai rămas după achitarea datoriilor şi-a cumpărat certificate de trezorerie pe care acum le-a răscumpărat. În momentul în care a fost găsit de jandarmi, bătrânul habar nu avea că banii pe care i-a luat de la casierie şi pe care el îi ştia în buzunar, i-au căzut, de fapt, pe scările Direcţiei Generale a Finanţelor.

Adauga un comentariu

*