Theodor Stolojan, aşteptat azi să îşi lanseze platforma politică în Bacău

Platforma liberală a grupării Theodor Stolojan – Valeriu Stoica va fi lansată duminică, 29 octombrie, şi în judeţul Bacău, informează corespondentul Amos News. Cei doi lideri politici vor fi însoţiţi la evenimentul care se va desfăşura, cu începere de la ora 12.00, la sala de conferinţe a societăţii Agricola Internaţional, de Raluca Ţurcanu, Radu F. Alexandru şi Mircea Iustian.

Sosirea lor este un răspuns la invitaţia pe care Ioan Chiriac, vicepreşedintele PNL Bacau, a lansat-o, în urmă cu câteva zile la Piteşti. Invitaţia a fost avansată în momentul în care Stolojan si-a lansat platforma care urmăreşte reformarea PNL, prin resuscitarea forţelor de centru-dreapta, în speranţa unificării tuturor partidelor poziţionate în această zonă politică. Sunt vizate în acest sens Partidul Naţional Liberal, Partidul Democrat şi Partidul Naţional Ţărănesc, Creştin Democrat.

La întâlnirea cu Stolojan sunt aşteptaţi liberali şi din alte judeţe ale Moldovei, fapt ce îi face pe organizatori să estimeze numărul participanţilor la aproximativ 200 de membri PNL.

În judeţul Bacău, Grupul de Iniţiativă favorabil platformei Stolojan este format din cinci liberali: Ioan Chiriac, Mihai Şlic, Adrian Iordache, Nicolae Enache şi Vasile Ciobanu.

Vizita lui Stolojan are loc la doar câteva zile de la venirea premierului Tăriceanu în Bacău şi Neamţ, judeţe în care există un puternic curent favorabil acestei noi grupări liberale.

Adauga un comentariu

*