Sulfina Barbu, ignorata de primarii bacauani

Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, s-a aflat, la inceputul saptamanii la Bacau, la seminarul privind deseurile, desfasurat in Sala mare a Consiliului Judetean. Prezenta ei a semanat mai mult a campanie electorala pe banii guvernului. Interesant este ca in afara unor obscuri functionari si a unor servili membri de partid ai PD, mai toti primarii bacauani au dat cu flit invitatiei de participare.

Evenimentul, pompos intitulat „Zilele verzi”, este parte integranta a proiectului „Constientizarea si educarea populatiei, autoritatilor si agentilor economici privind impactul deseurilor asupra mediului”(sic!) al Asociatiei pentru Protectia Mediului „Eco-Media” din Bucuresti.

„Fara implicarea autoritatilor locale, judetene, si mai ales a cetatenilor, nu vom putea atinge niciun obiectiv. Mentalitatea trebuie schimbata. Prezenta in numar mic a primarilor la acesta intrunire nu este tocmai un semn bun.

Acestia trebuie sa constientizeze faptul ca ministerul nu ii va trage de maneca pentru finanatare. Numai proiectele solide vor atrage fondurile”, s-a isterizat Sulfina Barbu. Ministrul a recomandat primarilor angajarea de personal pregatit pentru intocmirea de proiecte care sa atraga fondurile.

Salubrizare la pamant, in satele bacauane

Comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu Bacau (GNM), Titi Secara, a facut publica o lista cu mai multe unitati administrativ-teritoriale sanctionate de la inceputul acestui an.

Alarmant, dupa cum spune seful GNM, este numarul foarte mare al poluarilor accidentale. S-a dezbatut deasemenea, situatia dezastruoasa de pe Valea Muntelui si nu numai creata din pricina deseurilor provenite din prelucrarea preliminara a lemnului.

Lauda de sine

„S-a reusit, in ultimul interval, eliminarea tuturor steguletelor rosii, de alarma, la capitolul de mediu al integrarii. Au mai ramas doar patru galbene. Lucrurile nu vor putea insa inainta fara implicarea autoritatilor locale si a cetatenilor „, a gasit de cuviinta sa se laude ministrul, uitand repede de cum stau lucrurilein realitate.

Rodica ANDRICI

Adauga un comentariu

*