Secretul longevitatii: sex, alcool si cafea

Cubanezii au găsit secretul longevităţii: multă cafea, puÅ£in alcool, trabucuri ÅŸi, bineînÅ£eles, sex. Åži ar trebui crezuÅ£i pe cuvânt: numărul celor care îşi aniversează centenarul în insulă e impresionant – câteva mii din peste 11 milioane de locuitori. ÃŽnsuÅŸi preÅŸedintele Fidel Castro e un exemplu de longevitate ÅŸi vigoare: cei 80 de ani l-au prins tot la conducerea ţării.

Reţeta cubaneză a tinereţii fără bătrâneţe are ca ingrediente de bază cafeaua, trabucurile şi sexul, confirmate de un studiu publicat la Havana. Cercetarea, comandată de o asociaţie de geriatrie, a foat realizată într-o provincie din Cuba care deţine recordul la speranţa de viaţă. Cei care i-au intervievat pe vârstnicii din zonă au fost surprinşi să vadă că bătrâneii sunt foarte lucizi şi încă muncesc la peste 70 de ani.

Aproximativ 60% dintre centenari sunt descendenţi din părinţi campioni ai longevităţii. Şi toţi au mărturisit că beau multă cafea, dar nu abuzează de alcool. Nelipsite sunt şi trabucurile. Cât despre sex, bătrâneii au recunoscut că a fost un element de bază în viaţa lor. Acelaşi studiu atrage, însă, atenţia că, pentru a ajunge la o vârstă venerabilă e nevoie şi de o alimentaţie echilibrată.

Antena 3

Comentarii

  1. Sub conducerea inteleapta a mult iubitilor si stimatilor mitici de Bucuresti si de aiurea peste vreo cincizeci de ani vom fi vreo 16 milioane din care mai mult de jumatate dintre \”longevivi\” vor avea ceva mai mult de 60 de ani… Nu prea mult peste 60 ca odata iesiti la pensie vor muri de inima rea daca nu \”destepti fiind\” au facut-o deja intre timp.
    Hai fratilor sa admitem: Fidel Castro un \”crunt dictator comunist\” inregistreaza succese nesperate(mii de centenari!!!) in timp ce Bashinescu \”Marinelu lu\’ Peste Stricat\” mare ganditor si democrat \”care suge falusul american\” ne ajuta sa trecem in lumea dreptilor inainte de 65 sau sa ne luam lumea in cap spre \”tarile calde\”…
    Ulaaa!… Ulaaa!… U…laaa! PU… laaa! Traiasca multiubitul si stimatul nostru conducator, vajnic marinel, Popey Bashinescu\’ ca un paduche in fruntea Tarii!

Adauga un comentariu

*