Salariatii de la Carom il dau in judecata pe lichidator

Peste trei sute de fosti salariati ai societatii „Carom” Onesti, care se afla in somaj din luna iunie, au decis sa il dea in judecata pe Adrian Marghescu, lichidator de la firma „Fincota Consulting” Bucuresti, care se ocupa acum de vanzarea societatii intrate in faliment din noiembrie 2005.

Muncitorii vor astfel sa isi recupereze salariile restante pe lunile martie, aprilie si mai. „Cei care au intentat acest proces il vor castiga, dar sumele restante de bani le vor lua in momentul in care va fi vanduta societatea. Inca din actele de concediere colectiva, inaintate la Inspectoratul Teritorial de Munca, s-a prevazut ca salariatii isi vor primi toate sumele restante cand societatea va fi vanduta”, a declarat Vasilica Udrea, liderul Sindicatului Carom.

La firma din Onesti au mai ramas in jur de sase sute de angajati, care asigura doar paza si intretinerea instalatiilor. Cat despre cei trimisi in somaj, ei au primit pana acum ajutor social de la Guvern, in valoare de 1,7 milioane de lei vechi.

Actuala conducere a societatii a incercat sa plateasca macar o parte din salariile restante prin vanzarea materialelor aflate pe stoc si a unor utilaje. Tentativa a esuat insa pentru ca nu au existat clienti.

Adauga un comentariu

*