Lasitate, incompetenta si brutalitate

In loc sa-i lamureasca pe bacauani, primarul Stavarache a dat bir cu fugitii in fata intrebarilor despre scumpirea apei si a caldurii. Iritati de critici, oamenii Primariei au apelat la forta.

Sedinta de la sala „Ateneu” la care au participat in jur de 200 de presedinti de asociatii de proprietari s-a dovedit a fi un adevarat circ. Cat despre procedurile legale de acordare a subventiilor pentru incalzire din aceasta iarna, motivul pentru care s-a stabilit intalnirea, nu s-a discutat aproape nimic.

Cei 200 de bacauani invitati au plecat din sala peste o ora si jumatate fara niciun raspuns la miile de probleme in scopul rezolvarii carora s-au prezentat la sedinta.

Demagogia nu mai tine la bacauani

Alegatorii de acum doi ani au fost lasati cu buza umflata de primarul Bacaului care a plecat in graba de la intalnire, dar numai dupa ce le-a vorbit reprezentantilor asociatiilor despre proiectele si planurile sale. In replica, o persoana din sala a izbucnit: „Lasati laudele, domn’ primar! Noi vrem fapte concrete”.

Nu a durat mult si primarul a anuntat ca trebuie sa paraseasca sedinta. „Trebuie sa plec. Se apropie doua evenimente importante la care sunteti invitati cu totii, Balul Pensionarilor si Zilele Bacaului”, si-a motivat Romeo Stravarache dezertarea. De aceasta data, baia de multime a primarului Stavarache s-a dovedit a fi una rece.

Oamenii nu au fost multumiti de faptul ca alesul nu si-a gasit timp sa le asculte doleantele. „Primarul a plecat. Ce sa mai facem noi aici? Ar trebui sa parasim si noi sala. De ce pierdem timpul aici?”, s-a mirat Vasile Muraru, reprezentantul Asociatiei de proprietari nr. 65. In cateva minute, sala era in picioare.

Oficialitatile au ramas masca. Vociferarile, huiduielile, bataile din picioare au transformat intalnirea intr-una haotica. „Nu este posibil sa ajungem bataia de joc a celor pe care i-am ales. Oamenilor le-a ajuns cutitul la os. Am venit aici pentru lamuriri si nu am rezolvat nimic”, s-a indignat si Elena Lungu.

Ultima solutie: brutalitatea

Devenit deja traditie, cel mai vehement opozant al hotararilor adoptate in Consiliul Local a venit in sedinta sa-si sustina punctul de vedere, de aceasta data in calitate de reprezentant al unei asociatii de proprietari.

Cei aflati in sala au considerat deplasat ordinul de a-l da afara pe Botomei. Acesta a opus rezistenta oamenilor de ordine ai Primariei, dar si politistilor care au venit ulterior. Secretarul Primariei, Ovidiu Popovici, a incercat sa-i ia cuvantul pe motiv ca nu are niciun drept sa intervina in discutie, nefiind presedinte al vreunei asociatii de proprietari.

„Ba reprezint asociatia de proprietari numarul 69 si stau aici sa-mi apar drepturile. Pretul apei reci a crescut in mod ilegal si am tot dreptul sa contest acest lucru, la fel ca orice om din aceasta sala”, s-a impotrivit Botomei.

R. ANDRICI

Adauga un comentariu

*