Stagiune Goran Bregovic, la BucureÅŸti

Goran Bregovic revine în România pentru a susţine trei spectacole (13, 14 şi 15 octombrie), după ce, în 2003, s-a aflat într-un turneu care a cuprins oraşele Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj şi Timişoara.

Stagiunea este formată din trei spectacole: două reprezentanÅ£ii ale operei ”Karmen with a Happy End” (Karmen cu final fericit -n.r.) în zilele de 13 ÅŸi 14 octombrie, la Palatului NaÅ£ional al Copiilor, ÅŸi un concert extraordinar Goran Bregovic ÅŸi Wedding & Funeral Orchestra, pe 15 octombrie, la Sala Palatului.

Un bilet pentru ”Karmen with a Happy End”, o adaptare a celebrei opere „Carmen” de Georges Bizet, costă 120, respectiv, 150 de lei, în funcÅ£ie de poziÅ£ia faţă de scenă, iar pentru concertul de la Sala Palatului, biletele au preÅ£uri de 50, 100 ÅŸi 150 de lei.

”Succesul stagiunii este deja confirmat de faptul că, până în prezent, s-au rezervat mai mult de jumătate din biletele puse în vânzare”, au spus, într-un comunicat, organizatorii, Makina Events ÅŸi DaKino, cei care l-au adus în România pe Bregovic ÅŸi în aprilie 2003.

Născut la Sarajevo, Goran Bregovic a pus bazele primei trupe la 16 ani. ”Era o trupă rock, iar la acea vreme, rockul avea un rol capital. Era singura formă prin care noi reuÅŸeam să ne facem auziÅ£i”, spunea compozitorul într-un interviu. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunÅ£at la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinaÅ£ie de ritmuri tradiÅ£ionale balcanice cu sonorităţi rock.

Celebritatea o datorează mai ales colaborării cu regizorul Emir Kusturica. Goran Bregovic a compus coloana sonoră pentru mai multe dintre filmele lui Kusturica, printre care ”Arizona Dreams”, ”Underground”, ”Vremea Å¢iganilor” sau ”Regina Margot”.

NewsIn

Adauga un comentariu

*