Certificatele de înregistrare în scop de TVA nu vor mai fi trimise prin poştă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală propune unele modificări legislative privind declaraţiile de înregistrare a contribuabilor şi a cererii de înregistrare a domiciliului fiscal, precum şi cu referire la procedurii de modificare a codului de înregistrare în scopuri de TVA pentru persoanele juridice înregistrate ca plătitori de TVA.

Modificările propuse de ANAF abrogă prevederile de transmitere prin poştă a certificatelor de înregistrare în scop de TVA, urmând ca noile reguli să fie aduse la cunoştinţa firmelor de către organul fiscal.

De asemenea, prin proiectul de ordin al ANAF s-a propus un nou model de ”Certificat de înregistrare fiscală”, care să corespundă modificărilor din legislaţia naţională.

Certificatele de înregistrare în scopuri de TVA, precum şi certificatele de înregistrare fiscală vor fi eliberate fără semnătură şi ştampila organului fiscal emitent, urmând să fie numerotate şi inserate de către C.N. Imprimeria Naţionala S.A. ca o măsura de prevenire a falsificării acestora, se mai arată în proiectul de ordin.

Proiectele de acte normative iniţiate de ANAF, sunt publicate pe Portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la adresa http://anaf.mfinante.ro, domeniul Legislatie/ Transparenta decizionala.

Adauga un comentariu

*