Presa italiana despre romani: ´O etnie mereu prezentă în cronica neagră´

Cotidianul italian „Il Tempo” publică un articol extrem de negativ la adresa românilor aflaÅ£i temporar pe teritoriul peninsulei. Intitulat „O etnie mereu prezentă în cronica neagră”, materialul semnat de Augusto Parboni îi prezintă pe români drept oameni capabili de orice pentru a-ÅŸi duce la bun sfârÅŸit nenumăratele activităţi criminale.

În opinia autorului articolului, românii nu se tem de nimic, dispreţuiesc chiar şi viaţa copiilor şi a femeilor lor şi acţionează mereu în grup pentru a-şi duce la bun sfârşit infracţiunile.

Activităţile de bază ale lor sunt, după părerea lui Augusto Parboni, prostituţia, jafurile, clonarea cărţilor de credit şi imigraţia clandestină.

„Este considerată rasa cea mai violentă, periculoasă, capabilă să ucidă pentru un pumn de măruntiÅŸ”, susÅ£ine ziaristul italian.

Referindu-se la apropiata intrare a României în Uniunea Europeana, autorul remarcă sarcastic: „AceÅŸtia sunt românii, cetăţenii României care de ani de zile ne terorizează Å£ara”.

Nu sunt trecute cu vederea nici căsătoriile din interes ale tinerele românce în Italia cu italieni bogaţi, care le ajută să primească cetăţenie şi, deseori, le lasă moştenire averile.

Neoficiale, în Italia trăiesc aproximativ un milion de romani. Oficial, există 300 de mii de români cu forme legale şi încă 300 de mii care şi-au depus actele pentru a-şi legaliza situaţia.

Sursa: Realitatea TV

Adauga un comentariu

*