Arbitrajul cu suport video revine în discuţie

După ce echipa sa a pierdut meciul cu Tottenham, scor 2-1, după un penalty acordat eronat de arbitrul întâlnirii, antrenorul formaţiei Portsmouth, Harry Redknapp, a relansat dezbaterea privind necesitatea introducerii asistenţei video pentru arbitri.

Mijlocaşul Zokora de la Tottenham s-a prăbuşit pe teren, în minutul 35 al partidei, fără ca fundaşul echipei Portsmouth, Pedro Mendes, să-l fi atins. Însă centralul Chris Floyd a acordat penalty, iar acesta a fost transformat de Jermaine Defoe.

“După zece secunde, am văzut incidentul şi pe un monitor aflat în apropiere de banca de rezerve şi mi-am dat seama imediat că nu a fost penalty. De ce nu are dreptul arbitrul de rezervă să se uite şi să îl prevină pe central că nu este penalty. Toată ţara se uită, erau 40.000 de persoane în incinta stadionului şi toate ştiau că nu a fost penalty. De ce nu putem să folosim tehnologia? Ar fi nevoie de doar zece secunde, sau poate mai puţin?”, a spus tehnicianul formaţiai Portsmouth, Harry Redknapp.

Antrenorul echipei Tottenham, Martin Jol, i-a luat apărarea lui Zokora, care riscă să fie tratat de presa britanică la fel de aspru cum s-a întâmplat şi cu Didier Drogba în sezonul trecut, după ce atacantul echipei Chelsea a simulat un fault. „Nu cred că Zokora a făcut acest lucru intenţionat, chiar dacă Pedro Mendes nu l-a atins”, a precizat Jol.

Antena 3

Adauga un comentariu

*