Prezentatorul Top Gear, Richard Hammond, are leziuni pe creier

Prezentatorul TV, Richard Hammond, rănit săptămâna trecută într-un accident cu maÅŸina, a fost mutat, ieri, de la spitalul din Leeds la o clinică din Clifton, Bristol, după o operaÅ£ie pe creier care i-a salvat viaÅ£a, potrivit ziarului „The Sun”.

Hammond ar fi putut să moară sau să rămână cu sechele pe viaţă, din cauza unui cheag de sânge pe creier. O intervenţie a doctorilor, care i-a scăzut presiunea intracraniană, printr-o gaură în craniu, l-a salvat pe Hammond. Detaliile dramatice ale operaţiei au fost dezvăluite, ieri, chiar de către prezentatorul TV, în timp ce era transportat spre elicoperul care l-a dus la un alt spital.

Doctorii au ras o mică porţiune din părul lui Hammond, acolo unde au intervenit, pentru a-i elibera presiunea intracraniană. Apoi, medicii i-au cauterizat vasul de sânge lezat, pentru a preveni o altă sângerare.

Surse medicale au spus că nu e nicio îndoială că operaÅ£ia i-a salvat viaÅ£a lui Hammond. „E un noroc faptul că a fost adus atât de repede, înainte ca leziunile să devină permanente”, au mai spus medicii.

„Poate să se recupereze în totalitate, dar nu trebuie să creadă că a trecut hopul”, au adăugat sursele medicale. „Este sub observaÅ£ie atentă, pentru ca, la cel mai mic semn al unei noi sângerări, să se intervină imediat. Este un luptător ÅŸi a făcut progrese semnificative”, au explicat doctorii.

Prezentatorul TV a fost transportat, ieri, la ora 13.00 (ora Marii Britanii), la spitalul „Grange BUPA” din Clifton, Bristol, foarte aproape de casa familiei Hammond. El a ajuns la spital împreună cu soÅ£ia sa, Mindy ÅŸi, cu zâmbetul pe buze, le-a făcut cu mâna angajaÅ£ilor de la recepÅ£ie. Spitalul este singurul din zona de sud-vest a Angliei care are o secÅ£ie privată de terapie intensivă.
„O să fie din nou acelaÅŸi om cam în ÅŸase luni”, a spus Stuart Ross, neurochirurgul lui Hammond. „Are o leziune importantă pe creier. Trebuie să se odihnească ÅŸi să-ÅŸi lase creierul să se recupereze, ceea ce presupune timp”, a explicat Ross.

Prezentatorul TV a suferit răni grave la cap, acum zece zile, când a avut un accident cu autovehiculul pe care îl conducea cu aproape 480 km/h. Hammond vroia să stabilească un nou record de viteză pe uscat. Dragster-ul pe care îl conducea s-a răsturnat, s-a rostogolit de câteva ori, în timp ce paraşutele maşinii s-au deschis. Prezentatorul a fost transportat imediat la un spital din Leeds, cu un elicopter.

F anii lui Hammond au strâns, până acum, 157.000 de lire sterline, pentru cumpărarea unui elicopter pe care vor să-l doneze organizaţei de caritate Yorkshire Air Ambulance, în semn de recunoştinţă pentru că elicopterul companiei a ajuns la timp la locul accidentului şi i-a salvat viaţa vedetei TV. Gestul fanilor a fost încurajat de soţia lui, Mindy, care le-a sugerat că ar fi mai bine să depună bani într-un fond special decât să-i trimită flori la spital.

Richard Hammond este co-prezentatorul show-ului „Top Gear”, difuzat în România de postul Antena 3, împreună cu Jeremy Clarkson ÅŸi James May, ÅŸi a prezentat seria de emisiuni „Brainiac”, difuzată, în România, de postul Discovery.
Hammond este căsătorit cu Mindy, cu care are două fiice, Isabella, de cinci ani, şi Willow, de doi ani.

Adauga un comentariu

*