Liga Campionilor: Steaua – Olympique Lyon 0-3

Olympique Lyon a învins pe Streaua Bucureşti cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul din GhencAea, în etapa a doua a Grupei E din Liga Campionilor la fotbal. Lyon s-a impus prin golurile marcate de Fred (44), Tiago (56), Karim Benzema (90). Steaua a revenit cu acest prilej după aproximativ 10 luni pe Stadionul Ghencea, care a suferit un proces de refacere a terenului, gazonul prezentându-se impecabil.

Meciul a început prudent de ambele părţi, dar cu Lyon la cârma jocului şi Steaua apărându-se grupat. Prima ocazie aparţine Stelei, în chiar minutul 3, dar Boştină trimite peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, după un fault asupra lui Badea.

Replica lui Lyon vine destul de rapid, Juninho execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Carlos are o intervenţie salutară (6).

Steaua evoluează cu o determinare impresionantă, în faţa unui public extraordinar şi mai multe minute la rând nu apar ocazii de gol.

Lovin are un şut de la distanţă, mult peste poarta lui Coupet (27), Wiltord are şi el un şut-centrare de pe dreapta, peste bară (33).

Tiago îl pune la încercare pe Carlos, cu un şut de la circa 30 de metri, dar goalkeeper-ul portughez e la post (39). Imediat, Badea este blocat la 6 metri de poartă, în unghi (39).

Lyon reuşeşte să deschidă scorul în min. 44, la o greşeală a apărării steliste: Juninho execută o lovitură liberă de la distanţă, zidul Stelei deviază mingea, Carlos prinde balonul, dar îl scapă apoi după ce se ciocneşte de Ghionea, iar Fred, pe fază, îndeplineşte o simplă formalitate: 0-1.

În ultimul minut al reprizei, Carlos respinge o minge expediată de Tiago.

Lyon îşi măreşte avantajul în min. 56, când Tiago reia cu capul din apropiere, la centrarea excelentă a lui Juninho: 0-2.

Steaua are şi ea o situaţie buhnă, dar Goian trimite cu capul pe lângă poartă (59), la centrarea lui Nicoliţă.

Steaua a ieşit la joc, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii foarte clare de gol. Goian a trimis un şut, p lângă poartă (82). Meciul a câştigat în viteză în final, dar acţiunile au fost lipsite de clarviziune. De fapt, Steaua nu a avut nici un şut pe spaţiul porţii.

Ov. Petre (88) a avut o acţiune frumoasă, dar şutul său a fost blocat.

În ultimul minut de joc, Lyon a marcat şi al treilea gol, Juninho pasând cu călcâiul pentru Benzema, care a înscris, reuşită aplaudată de tot stadionul: 0-3 (90).

Coupet a salvat apoi golul la lovitura liberă a lui Dică (90+3).

O victorie meritată a francezilor, care au sancţionat greşelile comise se stelişti la maximum. Steaua a jucat bine, dar Lyon a fost mai valoroasă.

În celălalt meci al grupei, Real a surclasat pe Dinamo Kiev cu 5-1 (van Nistelrooy 2, Raul 2, Reyes, respectiv, Milesvki). Lyon are 6 puncte, Real 3, Steaua 3, diferenţiate de golaveraj, Dinamo Kiev, 0.

Steaua va juca următorul meci în Liga Campionilor pe 17 octombrie, cu Real Madrid, la Bucureşti.

Steaua – Olympique Lyon 0-3 (0-1)

Au marcat: Fred (44), Tiago (56), Karim Benzema (90).
BucureÅŸti, Stadionul „Steaua”: 25.000 spectatori; 20 grade Celsius.
Arbitru: Howard Webb, la centru; Philip Sharp, David Bryan, arbitri asistenţi; Martin Atkinson, arbitru de rezervă (toţi din Anglia).
Observator de arbitri: Bo Karlsson (Suedia); Delegat UEFA: Lucien Kayser (Luxemburg).
Cartonaşe galbene: Opriţa (68), Nicoliţă (75), Toulalan (78), Ov. Petre (90+1).

Au evoluat echipele:

Steaua:
13. Carlos Alberto Fernandes – 18. Petre Marin, 3. Dorin Goian, 24. Sorin Ghionea, 15. Mihai NeÅŸu – 16. Bănel Nicoliţă, 22. Sorin Paraschiv (căpitan, 8. Ovidiu Petre, 57), 20. Florin Lovin (21. Cyril Thereau, 76), 11. Gabriel BoÅŸtină (7. Daniel OpriÅ£a, 54) – 10. Nicolae Dică, 9. Valentin Badea. Antrenor: Cosmin Olăroiu.
Rezerve neutiliate: 12. Cornel Cernea – 17. Eugen Baciu, 23. Rahamin Saban, 28. Gigel Coman.

Lyon:
1. Grégory Coupet – 2. François Clerc, 3. Cris, 4. Patrick Müller, 20. Eric Abidal (12. Anthony Réveillere, 76) – 28. Jérémy Toulalan, 21. Tiago (6. Kim Källström, 83), Juninho
Pernambucano (căpitan) – 22. Sylvain Wiltord, 11. Fred (19. Karim Benzema, 85), 10. Florent Malouda. Antrenor: Gerard Houllier.

Rezerve neutiliate: 30. R̩my Vercoutre Р29. S̩bastien Squillaci, 15. Alou Diarra, 14. Sidney Govou.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*