Câinii şi pisicile îi protejează pe copii de bolile de stomac

Animalele de casă îi protejează pe copii împotriva organismelor patogenice care atacă stomacul, conform unui nou studiu, preluat de agenţia de presă ANI.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Crawley, Australia, a descoperit că incidenţa gastroenteritelor (stare patologică constând în inflamarea simultană a mucoasei stomacului şi a mucoasei intestinului subţire) este mult redusă în cazul copiilor care trăiesc alături de pisici sau câini.

Timp de şase săptămâni, cercetătorii australieni au observat atent un grup de 965 de copii cu vârste între patru şi şase ani. S-a constatat că acei copii care au în casă un câine sau o pisică prezintă un risc cu 30% mai scăzut de îmbolnăvire cu gastroenterită.

„Credinţa generală era aceea că pisicile şi câinii sunt surse de gastroenterită, dar rezultatele noastre nu confirmă acest lucru”, a precizat dr. Jane Heyworth, adăugând că animalele care îi ling şi ating pe copii îi ajută pe micuţi să-şi dezvolte sistemul imunitar.

Studii precedente au demonstrat că animalele de casă îi ajută pe oameni să aibă o sănătate mai bună, ţinându-i departe de bolile de inimă sau de depresie.

Adauga un comentariu

*