Fiscul stie numai sa ia de la onesteni

Taxele si impozitele din ce in ce mai multe si mai mari, prin care s-au remarcat guvernarile liberalo-taraniste si liberalo-democrate, se simt cel mai bine la administratiile finantelor publice, acolo unde cetatenilor li se calculeaza daca mai au de dat bani la stat sau daca mai au de primit.

In anii trecuti, bilanturile intocmite pentru impozitul pe venitul global aratau ca majoritatea contribuabililor aveau de recuperat de la stat diferite sume de bani, din impozite percepute in plus. Anul acesta, situatia s-a inversat: mai nimeni nu are de primit si mai toti cetatenii sunt scosi datori fata de stat.

Situatia se inregistreaza si la Onesti, unde, conform spuselor functionarilor de la Administratia Finantelor Publice (AFP), niciunul din cei peste 12.000 de contribuabili nu mai are de recuperat vreun ban de la stat, din impozitul pe venitul global.

Spre deosebire de anul acesta, in 2005, AFP Onesti a avut de restituit aproape 16 miliarde de lei vechi, unui numar de 9.495 de contribuabili. Cei mai multi dintre acestia, respectiv 6.729 de persoane, au recuperat sume cuprinse intre 50 RON (50.000 de lei vechi) si 150 RON (1,5 milioane de lei vechi).

Faptul ca anul acesta niciun onestean nu mai are de primit bani este explicat de conducerea AFP Onesti prin schimbarile care au intervenit in procedura de incasare a impozitelor.

“Au disparut baremurile de venituri, pe baza carora se retineau impozite diferentiate; acum, cand s-a trecut la cota unica de impozitare, de 16 %, angajatorii retin exact cat trebuie”, ne-a declarat Eugen Tarlungeanu, directorul AFP Onesti.

El a mai precizat ca este posibil sa mai existe si cetateni care vor mai avea de recuperat ceva bani, dar nu cunoaste numarul acestora, intrucat operatiunea de intocmire a deciziilor de impunere nu a fost finalizata.

Explicatiile finantIstilor nu sunt multumitoare pentru onesteni, care sustin ca actualii guvernanti nu mai stiu ce sa inventeze pentru a-i jupui pe romani si de ultimele parale.

Chiar si cei cu castiguri de 1,5 milioane de lei vechi pe luna, adica mult sub limita venitului minim pe economie, sunt scosi datori la stat, fapt ce nu se intampla in anii trecuti.
Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Aiurea.Primarul PDSR aL Onestiului este de vina pentru cresterea im[pozitelor si taxelor locale,impreuna cu consilieriii PDSR in frunte.Sa-i mai votam.Ei se imbogatesc de pe urma taxelor platite de noi.Sa stiti ca la primaria Onesti se traieste bine!!!!!!!

Adauga un comentariu

*