OZN european pentru Comanesti

Comanestiul este vestit pentru trei lucruri: minele de carbune, OZN-ul care ar fi produs o bubuitura cumplita in luna aprilie si pentru inundatiile de anul trecut. Minele se inchid, despre OZN nu s-a mai aflat nimic si au ramas inundatiile ale caror efecte inca se mai vad.

inundatii comanesti fotoSi probabil, se vor vedea inca mult timp de acum inainte pentru ca nu au fost bani. Primarul orasului sustine ca a primit asigurari ca va primi aproape 160 de milioane de euro. Oficialii judetului sunt, insa, mai pesimisti si sustin ca nu au auzit de asa ceva.

„In luna mai am facut demersuri la primul ministru in vederea solutionarii problemelor de la digul Comanesti” – sustine primarul Viorel Miron.

El spune ca a primit un raspuns de la Ministerul Mediului conform caruia orasul va primi un ajutor de 159,3 milioane de euro din fonduri europene.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, spune ca din informatiile pe care le are, intreaga suma care va veni din fondurile europene pentru refacerea zonelor afectate de inundatii este de doar 70 de milioane de euro.

Si, in plus, nu se stie daca toata suma va fi alocata doar Comanestiului. „Ar fi bine sa vina acesti bani” – spune prefectul Gabriel Berca. „Ar ajunge sa rezolvam nu numai Comanestiul, ci si intreaga zona care a fost afectata”.

Cert este ca sumele mentionate in Memorandumul de finantare cu Banca pentru Dezvoltare a Uniunii Europene s-au mai schimbat, si va mai trebui sa treaca timp pana cand sumele vor ajunge in Romania.

Anul acesta este, oricum, prea tarziu, pentru ca vine toamna si constructorii vor trebui sa intre in hibernare din cauza vremii.

Razvan BIBIRE

______

Foto: www.comanesti.ro

Comentarii

  1. SAL EU SUNT CEA MAI INTERESATA DE ASTEROIZI OZN SI MULTE ALTELE EU NU SUNT O FATA OBIJNUITA EU SALVEZ PAMANTUL PE CUVANT

Adauga un comentariu

*