ATOP Bacau: ´Oficial ne merge bine´

Conform unei analize a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Bacau (ATOP), politistii din judet au reusit sa sparga normele si sa depaseasca indicatorii de performanta stabiliti la inceputul acestui an. Conform presedintelui ATOP, Ionel Floroiu, infractiunile pe linie juridica au scazut cu 24 de procente fata de anul trecut desi politistii primisera sarcina sa le reduca cu doar cinci procente.

politia Floroiu sustine ca infractiunile stradale au scazut cu 21 la suta, cele savarsite de minori cu sapte procente iar accidentele rutiere cu 33 la suta.

Singurul domeniu in care rezultatele politistilor nu sunt pe placul ATOP este cel al infractiunilor cu autor necunoscut, unde planul a fost realizat doar pe jumatate: fata de o propunere de scadere cu 10 procente, s-a reusit o diminuare cu doar cinci la suta.

Politistii bacauani se lauda si cu o scadere a numarului de cersetori raportati, insa nu toate fortele politice locale sunt de acord cu acest lucru. Ioan Chiriac, consilier judetean PNL, critica raportul realizat de Ionel Floroiu (PSD).

„Observam ca indicatorii de performanta realizati de politisti tot cresc, insa cetatenii s-ar putea sa aiba alta parere” – considera Chiriac.

„Politistii sustin ca numarul cersetorilor a scazut cu 1 la suta dar in Bacau, in toate intersectiile sunt cersetori care ne agreseaza”.

Stefan Alexa, seful Inspectoratului Judetean de Politie spune ca realitatea este cea prezentata de Floroiu: numarul de cersetori depistati de politisti a scazut de la luna la luna, de la 146 in februarie, la 11 luna trecuta, insa, sustine el, lucrurile merg greu din cauza legislatiei incomplete si a lipsei fondurilor.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*