Cel mai mare mall din Moldova va costa 35 de milioane de euro si va fi construit la Bacau

Lucrările pentru construirea celui mare mall din Moldova, Arena City Center, au demarat joi, la Bacău, urmând să fie finalizate la sfârşitul lui 2007, în urma unei investiţii de 35 de milioane de euro, a anunţat compania imobiliară Eurisko.

mall bacau foto„Va fi un mall accesibil pentru clasa medie, care va Å£ine cont de venitul mediu disponibil pentru cumpărături, pe cap de locuitor, în zonă,” a declarat pentru NewsIn senior broker în cadrul departamentului de retail al companiei imobiliare Eurisko, Florina Cojocari.

mall bacau fotoArena Cuty Center este construit pe locul unei foste fabrici de încălţăminte şi va o suprafaţa de 30.000 de metri pătraţi cu o structură pe înălţime de parter şi două etaje şi va fi dotat cu 700 de locuri de parcare.

Mall-ul s-ar putea extinde în viitor cu încă 50 la sută. „Avem în vedere extinderea suprafeÅ£ei pentru distracÅ£ie ÅŸi recreere”, au precizat dezvoltatorii.

Construcţia centrului comercial va fi susţinută cu o finanţare de la HVB Bank pentru 57 la sută din valoarea lucrărilor.

Printre cei care au închiriat deja spaÅ£ii în Arena City Center, până în acest moment, se numără Flamingo, cu două magazine din reÅ£elele Flanco World ÅŸi Future Shop, reÅ£eaua de hypermarketuri Spar, New Life, librăriile Alexandria, magazinele de haine ÅŸi accesorii House of Art, Benvenuti, Levi’s, Bigotti, Hang Ten, Office Shoes, Leonardo, Jolidon, Steilmann, reÅ£eaua de produse ÅŸi servicii de telefonie mobilă Internity, lanÅ£ul de magazine de produse pentru îngrijire corporală Beauty Shop, lanÅ£ul de magazine de bijuterii Cellini, reÅ£eaua de restaurante fast-food Spring Time, etc.

Mall-ul nu va fi unul de lux, acest lucru fiind reflectat şi de nivelul chiriilor la spaţiile comerciale din interior, respectiv între zece şi o sută de euro pe metru pătrat pe an, în funcţie de suprafaţa închiriată, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii Eurisko.

Centrul de cumpărături şi distracţie va pune la dispoziţia locuitorilor din zonă peste 140 de magazine şi va crea 800 de locuri de muncă, a arătat, în cadrul conferinţei organizate cu prilejul demarării lucrărilor, administratorul Arena city Center, Ovidiu Budeanu.

De asemenea, în cadrul mall-ului vor fi cuprinse trei săli de cinematograf, o zonă de restaurante şi 400 de metri pătraţi de spaţiu pentru petrecerea timpului liber, cu zonă pentru copii, bowling şi cazino.

Viitorul centru comercial este amplasat în centrul oraşului, are o suprafaţă utilă de 20.000 de metri pătraţi şi, în prezent, este închiriat în proporţie de 50 la sută.

Dezvoltatorii proiectului speră ca, prin amplasarea de care beneficiază noul centru comercial, să atragă circa un milion de potenţiali clienţi din Bacău, Piatra Neamţ, Roman, Oneşti, Adjud, Moineşti, Comăneşti.
„ÃŽn zona în care se dezvoltă mall-ul sunt în prezent în terenuri libere cu potenÅ£ial rezidenÅ£ial, precum ÅŸi proiecte rezidenÅ£iale în construcÅ£ie”, a mai spus Cojocari.
Parteneri în realizarea acestui proiect sunt Vanel Exim, pentru arhitect, Conbac SA, ca antreprenor general, Prompt Trading Bucureşti şi Gardiner & Theobald, pentru partea de management şi monitorizare de proiect, iar închirierea spaţiilor este asigurată de compania imobiliară Eurisko.

Comentarii

  1. Radu Calistrat a zis:

    Stie cineva unde exact va fi amplasamentul?

  2. Pe strada Stefan cel Mare, pe locul fostei fabrici de incaltaminte Partizanul (SC Cotidian), langa Billa.

Adauga un comentariu

*