S-a gasit motiv pentru pedepsirea lui Mel Gibson

Controversatul actor şi regizor Mel Gibson a fost inculpat miercuri pentru că a şofat în stare de ebrietate şi ca urmare riscă şase luni de închisoare, informează joi Reuters, AP şi AFP, citând un comunicat al Parchetului din Los Angeles.

”Mel Gibson a fost inculpat miercuri pentru că se afla beat la volan”, a confirmat substitutul procurorului Ralph Shapiro, indicând că în maÅŸina actorului s-a găsit o sticlă de băutură destupată, ceea ce încalcă flagrant codul rutier american.

Gibson nu va răspunde penal pentru afirmaţiile sale antisemite, însă va trage altfel ponoasele acestui gest, având în vedere că lobby-ul evreiesc cu influenţă majoră la Hollywood i-a întors spatele.

Actorul a fost inculpat la o săptămână după ce fusese reţinut de poliţie pe autostrada Pacific Coast Highway din Malibu (statul California).

ÃŽncercând să salveze situaÅ£ia, Gibson a dat publicităţii marÅ£i un mesaj în care se pocăieÅŸte ÅŸi îşi cere scuze pentru afirmaÅ£iile sale antisemite. ”Oricine îşi permite afirmaÅ£ii antisemite, chiar ÅŸi numai în gând, este demn de dispreÅ£”, menÅ£ionează mesajul actorului.

Gibson a făcut o invitaÅ£ie la discuÅ£ii comunităţii evreieÅŸti de la Hollywood, rugând-o să nu-i închidă uÅŸa în nas. Faptul că actorul invocă acest ultim aspect nu este deloc întâmplător. Imediat ce presa a difuzat cuvintele spuse de Gibson la beÅ£ie că ”evreii încep întotdeauna primii războaiele în lume”, canalul ABC a rupt imediat contractul pe care îl avea cu acesta privind realizarea unui serial consacrat Holocaustului.

Sub ameninţare sunt şi alte proiecte în care era implicat Gibson. Nici presa de peste Ocean nu este de partea sa, încercând să-l prezinte ca pe un antisemit înveterat. Publicaţia Readers Digest aminteşte de o declaraţie a actorului făcută în anul 2004, în care acesta contesta numărul mare de victime din timpul Holocaustului.

Åži New Yorker a scos din arhiva sa un mai vechi interviu cu Gibson, în care actorul afirmă că ”iudaismul laic contemporan” se dedică revizionismului, atunci când înceacă să dea vina pentru Holocaust pe biserica catolică. Trebuie menÅ£ionat ÅŸi faptul că tatăl vedetei de cinema, Hutton Gibson este cunoscut ÅŸi el pentru declaraÅ£ii în care contestă Holocaustul.

Deocamdată, dosarul penal al actorului a fost trimis în instanţă, urmând ca verdictul să fie pronunţat la 28 septembrie.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*