Autoritatile au uitat de inundatiile din 2005

După inundaţiile de anul trecut, oamenii de pe Valea Trotuşului mai cer încă ajutor pentru refacerea podurilor rupte şi curăţarea apelor de deşeuri. Pentru repararea infrastructurii, autorităţile locale au cheltuit câteva zeci de miliarde de lei.

inundatii bacau 2005Oamenii din zonă spun însă că lucrările nu au redus riscul unor noi inundaţii. Pe Valea Muntelui, în judeţul Bacău, cursurile de apă sunt sufocate de resturi de copaci şi stive de rumeguş. De anul trecut, când inundaţiile au ras toată Valea Trotuşului, stivele de gunoaie s-au tot înălţat din cauza tăierilor ilegale de lemn, sursa de trai pentru toată lumea din zona.

De la inundatii, nimeni nu i-a mai intrebat pe oameni dacă mai au nevoie de ceva. La Brusturoasa, aceeaşi problemă. Unii localnici reclamă că podul construit de Primărie, ilegal dupa cum susţin ei, le face mai mult rău decât bine. Din cauza unor stâlpi de beton amplasaţi de Primărie, cursul apei nu poate fi refăcut. S-au apucat singuri de lucrări, dar se tem ca o noua viitură le va lua casele.

Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, spune că după inundaţiile de anul trecut, localităţile de pe Valea Trotuşului au primit pentru refacerea cursurilor de apă aproape 150 de miliarde de lei. Urmează alte investiţii, însă începând cu anul viitor. Până atunci însă Ministerul Mediului va face noi controale în zonă.

Antena 3
Foto: www.dinbacau.ro
+ Inundatii Bacau – galerie foto

Adauga un comentariu

*